A piros lap sem vetette vissza a szenzációsan védekező győriek lendületét

Három forduló után továbbra is százszázalékos a Győr a női kézilabda Bajnokok Ligájában. A szezon eddigi legnehezebb meccsén a tavalyi Final Four-résztvevő CSZKA Moszkva ellen 32-22-re nyert, és magabiztosan vezeti a B csoportot a BL-ben.

Magyar Nemzet
2021. 09. 26. 17:34
Stine Oftedal zseniálisan irányította az ETO támadásait Fotó: Kisalföld/Csapó Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két győztes meccs után az előző Final Four negyedik helyezettje, az orosz CSZKA Moszkva ellen játszott a Győri Audi ETO a női kézilabda Bajnokok Ligája harmadik fordulójában.
Ambros Martín, a Győr edzője alaposan felkészült az idei első BL-rangadóra. – Elemeztük az orosz együttest, tudjuk, hogy erős, kellemetlen ellenfél, amely nem véletlenül szerepelt májusban a BL négyes döntőjében. Ha a védekezésünk és a lendületünk továbbra is jó lesz, sikeresek leszünk – mondta az ETO-val korábban négy BL-t nyert, a második eljövetele óta százszázalékos mérleggel büszkélkedő spanyol mester. Martín jól ismeri a CSZKA-t, az ETO után évekig az orosz Rosztov Don csapatánál edzősködött, de azóta a CSZKA alaposan átalakult. A nyáron leigazolta Ana Grost, aki az előző Final Fourban még a Brest játékosaként keserítette meg a győriek életét.

Fotó: Kisalföld/Csapó Balázs


Fej fej mellett haladtak a csapatok, az oroszok nem hagyták magukat leszakítani, főleg a szlovén bombázót, Grost és Szabirovát volt nehéz tartani. Az ETO-ban jobban eloszlottak a terhek: Silje Solberg remekül védett, a születésnapját szombaton ünneplő Stine Oftedal okosan irányított, és a szélsőkre sem volt panasz. Elsősorban azért nem alakult ki nagyobb előny, mert Polina Kaplina remekül védett a CSZKA kapujában. Mindenesetre nem volt gólözön, 12 perc alatt 17 gólt lőttek a csapatok. A 19. percben Veronica Kristiansen piros lapot kapott, a norvég átlövő hétméteresből fejbe lőtte labdával az orosz kapust. A szabályok értelmében Kristiansen büntetése jogos volt.
A félidő hajrája az ETO-é volt, a Győr egy 4-0-s rohammal ellépett 17-13-ra, de a szünetig még kétszer hozzászagolt a meccshez a CSZKA. Szárnyalt a második félidő elején a vendégcsapat: két gyors góllal kiegyenlített. Sőt, a vezetésért támadhatott, de nem élt az eséllyel. Rju, a dél-koreai jobbátlövő sistergős bombájával újra magához ragadta a kezdeményezést ez ETO. 

Fotó: Kisalföld/Csapó Balázs

Úgy tűnt, ugyanarra a forgatókönyvre rendezkedtek be a csapatok, mint az első félidőben. Egy-két gólos győri előnyről kapaszkodott a CSZKA. Solberg zseniálisan védett, amikor éppen nem ült a győriek támadása, akkor a norvég kapus hátul mindig kisegített. Ellépett négy, majd öt, sőt hat és hét góllal a szenzációsan védekező ETO, az oroszok teljesen leblokkoltak, tizenhárom percen keresztül képtelen voltak a kapuba találni. Nagyon sima győri győzelem, 32-22 lett a vége.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, B csoport: Győri Audi ETO–CSZKA Moszkva 32-22 (17-15)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.