Az új teniszcsillag már tudja, mit vesz a US Open pénzdíjából

Az idei US Open legnagyobb meglepetését a mindössze 18 éves brit, Emma Raducanu szolgáltatta, aki a selejtezőből indulva nyerte meg a tornát. Sikerének köszönhetően 127 helyet ugrott előre a világranglistán, és már azt is tudja, mit vesz először a győzelemért járó pénzdíjából.

Magyar Nemzet
2021. 09. 13. 16:33
null
New York, 2021. szeptember 12. A gyõztes brit Emma Raducanu ünnepel a bajnoki trófeával, miután 6:4, 6:3 arányban legyõzte a kanadai Lelyah Fernandezt az amerikai nemzetközi teniszbajnokság nõi egyesének döntõjében a New York-i Flushing Meadowsban 2021. szeptember 11-én. MTI/EPA/John G. Mabanglo Fotó: John G. Mabanglo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Élete második Grand Slam-tornáján indult Emma Raducanu, s rögtön meg is nyerte azt. A US Openen aratott sikeréért 2,5 millió dollár, átszámítva mintegy 750 millió forint üti a markát, és a fiatal teniszező az ESPN-nek elárulta, hogy mire költ a pénzből legelőször: egy fülhallgatóra…

– Már vicc tárgya volt, hogy az első selejtezős mérkőzésem előtt elvesztettem az AirPodsomat. Fel-alá rohangáltam az öltözőben, próbáltam megtalálni három perccel a kivonulás előtt, de nem sikerült. Azt gondoltam magamban, ha nyerek, akkor vehetek magamnak egy új AirPodsot – mesélte el az aranyos sztorit Raducanu.

A brit egyébként nem számított arra, hogy megnyerheti a US Opent, már le voltak foglalva a repülőjegyei a hazaútra, ám maradnia kellett a torna végéig. Aligha bánta, mind a tíz meccsét megnyerte, ráadásul szettveszteség nélkül. A teljesítményét a legfrissebb világranglista is értékeli: 127 helyet javítva a 23. pozícióba lépett előre.

Döntőbeli ellenfele, a 19 éves kanadai Leylah Fernandez szintén sokat javított, ő 45 helyet tört előre, és a 28. pozíciót foglalja el.

A top 200-ban továbbra is öt magyar szerepel, közülük a tíz helyet visszacsúszott, a US Opentől csípősérülése miatt távol maradó található a legelőkelőbb helyen (136.). Az év utolsó Grand Slam-tornáján a selejtezőből főtáblára jutott Gálfi Dalma mindössze egy ponttal lemaradva már szorosan ott van Babos nyomában, miután 14 helyet javított (138.). Gálfihoz hasonlóan előrelépett Udvardy Panna (161.) és Bondár Anna (182.) is, Jani Réka (191.) viszont visszacsúszott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.