Bekövetkezett, amit Milák Kristóf edzője még Tokióban megjósolt

Milák Kirstóf nyolc év után elhagyja Selmeci Attilát, és a jövőben a világbajnok Kapás Boglárka munkáját is irányító Virth Balázsnál készül tovább. Bekövetkezett tehát, amit az olimpiai bajnok úszó eddigi edzője még Tokióban megjósolt.

Magyar Nemzet
2021. 09. 16. 15:37
null
Selmeci Attila nem riad vissza a konfliktusoktól Milák Kristóf sikerei érdekében Fotó: Tumbász Hédi Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Vannak olyan időszakok az ember életében, amikor elérkezik az idő a váltásra, szükségszerű a megújulás. Én most eljutottam ehhez a ponthoz. A tokiói olimpia sikereivel egy kimagaslóan eredményes időszak zárult le az életemben, ezekért a sikerekért nagyon hálás vagyok Selmeci Attilának, de úgy látom és érzem, hogy más irányokat kell keresni. Ezt is tesszük úgy, hogy közben mindketten továbbra is a BHSE színeiben maradunk – nyilatkozta klubja, a Honvéd Facebook-oldalán megjelent hírben.

Milák megjegyezte, új edzője és személye új impulzust és lendületet ad neki a további munkához.

– Balázst azért választottam, mert másfajta kapcsolatot tudok vele kialakítani, lazább, közvetlenebb keretek között tudunk dolgozni. Balázzsal próbálunk az eddig járt úton haladni, de megnyugtató az a tudat, hogyha bármiféle elakadás lenne a felkészülésemben, szakmai segítségért fordulhatunk Selmeci Attilához. Jövő héten kezdjük el közösen a munkát az új edzőmmel, onnantól kezdve száz százalékban ő felel a felkészítésemért – fűzte hozzá a Tokióban a 200 méteres pillangóúszásban aranyérmes, 100 méteren pedig ezüstérmes úszó.

Selmeci Attila már Tokióban utalt arra, hogy mivel a nyáron lejár a szerződése, akár elválhatnak az útjaik Milákkal. Most elárulta, már a 2019-es kvangdzsui világbajnokság után felvetődött a szakítás lehetősége, ám akkor abban állapodtak meg Milákkal, hogy az olimpiáig folytatják.

– Most harag és csalódottság nélkül lépünk tovább, nincs bennem semmiféle tüske, ugyanakkor érzelmileg nekem is kell egy kis idő a válás feldolgozására, hiszen az elmúlt nyolc évben több időt töltött velem, mint a szüleivel. Úgy gondolom, Virth Balázs az egyik legjobb választás erre a szerepre, hiszen hozzám hasonlóan ő is roppant türelmes ember, talán még türelmesebb is, mint én, és Kristóf egyéniségéhez, mentalitásához pontosan ilyen emberre van szükség – mondta Selmeci Attila, aki marad a Honvédnál és segíti az úszószakosztály munkáját.

Virth Balázs arról beszélt, óriási felelősség egy ilyen kvalitású sportoló edzéseit átvenni, pláne a csúcson, de amennyire nagy súlya van ennek a feladatnak, olyannyira megtisztelő is a felkérés.

– Hatalmas a motiváció, a feladat nehézségét pedig az adja, hogy mostantól két klasszis sportolóval kell együtt dolgoznom, de Boginak és Kristófnak is elmondtam: egyiket sem áldozom fel a másikért, mindenki azt a munkát kapja tőlem, amitől jól működik és sikeres. Ezek az edzések hatvan százalékban találkoznak egymással, így jól össze lehet hangolni a két versenyző munkáját. Természetesen Kapás Bogi véleményét is kikértem erről a helyzetről, ő pozitívan fogadta a változásokat, nagyon motiválja, hogy egy olimpiai bajnokkal készülhet együtt – nyilatkozta Virth Balázs.

Borítóképen: Milák Kristóf itt még Selmeci Attilával

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.