Csak kicsit tartalékol a Leverkusen a Fradi ellen

Kezdő csatárát és egyik legveszélyesebb szélsőjét is csak a kispadra jelölte a német klub a Fradi ellen.

2021. 09. 16. 17:43
null
Leverkusen 20210915 Labdarúgás EL mérkőzés FTC edzés Foto Nemzeti Sport Árvai Károly Fotó: Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kihirdették a kezdőcsapatokat a 18.45-kor kezdődő Bayer Leverkusen–Ferencváros mérkőzésre az Európa-liga csoportkörének első fordulójában. Peter Stöger az alábbi tizenegyet küldi pályára Leverkusenben: Dibusz – Wingo, Blažič, S. Mmaee, Ćivić – Vécsei, Lončar – Tokmac, Zachariassen, Zubkov – R. Mmaee.

A Fradi osztrák edzője a középpálya közepén lehetett nagyobb gondban, hiszen Aïssa Laïdouni eltiltott, Somalia pedig izomsérülés miatt esett ki a sorból. Talán ezért is döntött úgy Stöger, hogy lehetőséget ad Vécsei Bálintnak, akinek köszönhetően tehát lesz magyar mezőnyjátékos is az FTC kezdőjében. 

A korábbi Honvéd-játékos tavaly januárban szerződött a Fradihoz a svájci Luganóból, ám a tavalyi BL-csoportkörös szereplés során nem lépett pályára. Nemzetközi kupa csoportkörében azonban játszott már korábban, a Luganóval szintén az El-ben.

A hazaiak így állnak fel: Hrádecký – Frimpong, Kossounou, Tah, Sinkgraven – Palacios, Demirbay – Adli, Wirtz, Diaby – Alario.  

A Leverkusen nem tartalékol túlzottan az FTC ellen, a legnevesebb játékosai közül ott lesz a pályán Florian Wirtz, Moussa Diaby és Kevin Demirbay is. Viszont van két jó nevű hiányzó: a csapat kezdő csatára, Patrik Schick és brazil szélsője, Paulinho is csak a kispadon kezdi a meccset.

A brazil helyére nyári szerzemény, Amine Adli került, aki a legutóbbi idényben csak a francia másodosztályban futballozott a Toulouse színeiben. Schicket viszont az argentin válogatott Lucas Alario pótolja majd, aki az előző Bundesliga-idényben 11 góllal zárt, korábban a River Plate-tel pedig Libertadores-kupagyőztes is volt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.