Dárdai Pál máris látja a fényt az alagút végén

Úgy kellett a győzelem a Herthának, mint egy falat kenyér. Dárdai Pál jól bevált recepthez nyúlt, és ez meghozta a sikert: a Bochum otthonában 3-1-es győzelmet aratott a berlini klub a Bundesliga negyedik fordulójában tegnap este.

Magyar Nemzet
2021. 09. 13. 8:33
FSV Mainz 05 vs Hertha BSC
Dárdai Pál „magyaros” összecsapásra készülhet Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A forduló előtt a Hertha volt az egyetlen pont nélküli csapat a Bundesligában, ráadásul a legtöbb gólt (10) is a Dárdai-legénység kapta az első három meccs után. A magyar edző alkalmasságát egy nappal a Bochum elleni fontos bajnoki előtt a Hertha nagybefektetője, Lars Windhorst kérdőjelezte meg a sajtóban. Ilyen előjelek után Dárdainak személy szerint is sorsdöntő meccsről volt szó.

A Hertha pedig rendkívül hatékonyan futballozva, az öt kapura lövéséből hármat gólra váltva aratott 3-1-es sikert az újonc Bochum ellen, amelyben Novothny Soma ezúttal sem debütált a német élvonalban, végig a kispadon ült. Dárdai jól bevált recepthez nyúlt, a Hertha stabil védekezését szervezte meg a válogatott meccsek miatt szünet alatt. Nem futballozni akart, hanem nyerni.

Az idény során először három belső védővel állt fel, akiket az ellenfél támadásainál a két szélső is segített hátul, előttük pedig két védekező felfogású középpályás futballozott. A korábbi három meccsen négyvédős rendszert választott Dárdai.

– Többféle rendszert gyakoroltunk az edzéseken, az ötfős láncnak stabilitást kell adnia hátul – nyilatkozta Dárdai a meccs után. – Büszke vagyok a csapatra. Nem mindig volt szép a játékunk, de nagyon hatékony volt. Nulla ponttal érkeztünk ide, ebből a gödörből muszáj volt kimásznunk, ez volt a legfontosabb. Ilyen helyzetben nem szabad csodafocit várni. Most következik a hazai meccsünk a Greuther Fürth ellen, amit meg kell nyernünk. Azzal már hat pontunk lenne, és kiszabadulnánk hátulról.

Bár nem futballozott látványosan a Hertha, a nyáron szerződtetett török–német Suat Serdar első gólja remek egyéni megmozdulásból született, s megalapozta a berlini győzelmet.

A játékosnak ez volt az első gólja a Herthában, s rögtön a másodikat is megszerezte a Bochum ellen. Dárdai ennek is köszönhetően tud már pozitívabban előre nézni, és az egypontos Greuther Fürth ellen van is esély az újabb sikerre. Győzelmével a Hertha a 16. helyre ugrott előre az utolsóról. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.