Federer még mankózik, de már a visszatérésre készül

Roger Federer a rehabilitáció keserves időszakát éli a műtétje után, de kisebb meglepetésre így is megjelent az idén Bostonban zajló Laver-kupán, amelynek ő az ötletgazdája. Az immár 40 éves korábbi világelső svájci kiválóság elmondta, újra megpróbálkozik a visszatéréssel. A wimbledoni nyolcaddöntő óta, amikor kikapott a lengyel Hurkacztól, most először adott interjút.

Magyar Nemzet
2021. 09. 26. 19:20
Laver Cup 2021
epa09486196 Roger Federer of Switzerland waves to the crowd during a break in the action of the Laver Cup held at the TD Garden in Boston, Massachusetts, USA, 24 September 2021. EPA/CJ GUNTHER Fotó: EPA/CJ GUNTHER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Péntek óta zajlik a negyedik Laver-kupa. A sportágat népszerűsítő versenyen Európa csapata mérkőzik meg a világválogatottal, mindkét felet hat játékos alkotja. A meccsek komolyak, de azért nem vérre mennek, inkább a szórakoztatáson van a hangsúly.

a torna az egyik ötletgazdája sérüléséből lábadozva idén nem játszhat, de a szurkolók és a társak örömére megjelent Bostonban, ahol Jim Courierrel beszélgetve beszélt az állapotáról és a terveiről. Ekkor a mankót sem használta, pedig óvatosságból még arra támaszkodva mozog.

– Mindenki nagyon jó fej, jó érzés, hogy örülnek a jelenlétemnek – vágott bele Federer. – A legjobbakat kívánják nekem, nem is foglalkoznak azzal, hogy még mankóval járok, csak azt kívánják, hogy újra egészséges legyek.

Federer két éven belül három műtéten is átesett. Hangsúlyozta, hogy a türelem most nagyon fontos.

– Nehéz volt meghozni a döntést, hogy újra alávessem magam a műtétnek. Elégedetlen voltam azzal, ahogy Wimbledonban alakultak a dolgaim, nagyon messze voltam attól a formától, ahol tartani szerettem volna. Mindent megpróbáltam, de eljutottam arra a pontra, amikor azt mondtam, ez így nem mehet tovább, s inkább vállaltam az újabb beavatkozást. Most lépésről lépésre kell haladnom.

Először meg kel tanulnom újra rendesen járni, utána futni, majd jöhetnek az oldalirányú lépések és a gyorsasági munka. Csak ezt követően kezdhetek ismét teniszezni, de az még néhány hónap. Aztán majd meglátjuk, van-e értelme újra versenyezni.

Ez a célom, de nem akarok kapkodni, hiszen az egész elkövetkezendő életemre hatással van a rehabilitáció. Mindenesetre jó hír, hogy  a legrosszabb már mögöttem van – mondta bizakodva a népszerű svájci. 

Djokovics nélkül

A Laver-kupán a világranglista első öt helyezettje közül négyen is ott vannak, csak a világelső Novak Djokovics hiányzik, s mindannyian az európai csapatot erősítik, ami meghatározza az erőviszonyokat. Íme a két csapat. 

Európa: Danyiil Medvegyev (Oroszország), Sztefanosz Cicipasz (Görögország), Alexander Zverev (Németország,) Andrej Rubljov (Oroszország), Matteo Berrettini (Olaszország), Casper Ruud (Norvégia). Csapatkapitány: Björn Borg.

Világválogatott: Felix Auger-Aliassime (Kanada), Denis Shapovalov (Kanada), Diego Schwartzman (Argentína), Reilly Opelka (USA), John Isner (USA), Nick Kyrgios (Ausztrália). Csapatkapitány: John McEnroe.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.