Folytatódott a rossz sorozat: szentélyében vesztett rangadót a DAC

Súlyos, háromgólos vereséget mért a Dunaszerdahely csapatára a Spartak Trnava a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójának vasárnapi rangadóján.

2021. 09. 26. 19:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha vasárnap és hazai pálya, akkor rangadót játszik a DAC – legalábbis az elmúlt hetekben ez volt a felállás. A sárga-kékeknek két hete a pozsonyi Slovan ellen fájó szívvel egy ponttal kellett megelégedniük, a kilencedik fordulóban a Spartak Trnavával szemben volt esélyük a javításra.

A házigazdának már csak azért is fontos volt a jó szereplés a kerületi rivális ellen, mert a felvidéki csapat finoman szólva sincs csúcsformában: szerdán a másodosztályú Komárom búcsúztatta a Szlovák Kupában, és a bajnokságban csak a nyolcadik helyet foglalta el a nagyszombatiak vendégjátéka előtt. Különösen az előző idénnyel összevetve szembetűnő a változás, hiszen a Dunaszerdahely tavaly a szlovák élvonalban rekordot állított fel azzal, hogy az első nyolc fordulóban minden találkozóját megnyerte, ezúttal azonban a bajnokság ugyanezen szakaszában mindössze három sikert tud felmutatni.

A B-közép nem telt meg a derbire, de a hazai drukkerek ennek ellenére is leírhatatlan hangulatot varázsoltak a Mol Arénába. Az örömünnepnek azonban kíméletlenül, már négy perc elteltével véget vetett a Spartak, Saymon Cabral ugyanis három hazai védő gyűrűjében sem zavartatta magát, és nyomban előnyhöz juttatta a vendégeket. Az első félidő folytatásában a Dunaszerdahely uralta a pályát, de támadásaiban nem rejlett sok veszély. A nagyszombati gárdáéban annál inkább, ezt bizonyítandó Stefan Ristovski a 42. percben bevette a hazaiak kapuját.

A sárga-kékek magyar válogatott játékosai közül a kezdőtizenegyben kapott helyet, Hahn János a szünetben állt be. Bíró Tamás bemondó, a „DAC hangja” utóbbitól azt kérte, lőjön legalább két, de inkább három gólt. A Pakstól Dunaszerdahelyre igazolt támadónak ez nem sikerült, a Nagyszombatnak viszont összejött a harmadik találat is: Ristovski a 66. percben szerzett, második góljával állította be a 3-0-s végeredményt.

A Dunaszerdahely kilenc forduló után maradt a nyolcadik, nyolcpontos lemaradással követi a listavezető Slovant.

Fortuna Liga, 9. forduló:

DAC–Spartak Trnava 0-3 (0-2)

gólszerző: Cabral (4.), Ristovski (42., 66.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.