Fucsovics Márton egyetért Djokovics legyőzőjével

Fucsovics Márton kikúrálta a vállsérülését, és a korai US Open-búcsúja után keményen edz az őszi versenyidőszakra. A világranglista 41. helyén álló teniszező legközelebb a franciaországi Metzben áll rajthoz, majd az amerikai kemény pályás tornák után visszatér Európába, a hagyományok szerint erős mezőnyt felvonultató bécsi versenyen is elindul. A cél az, hogy a top 40-ben zárja az évet. Fucsovics egyetért a US Open-győztes Danyiil Medve­gyevvel: a New York-i veresége ellenére Novak Djokovics a jelenkor legjobb teniszezője.

Magyar Nemzet
2021. 09. 17. 7:18
FUCSOVICS Márton
Fucsovics Márton a reformerek oldalán áll Fotó: MTI/EPA/John G. Mabanglo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az emlékezetes wimbledoni menetelésével magasra tette a lécet. A füves pályás Grand Slam-tornán többek között a top tízhez tartozó Andrej Rubljovot és Diego Schwartzmant elbúcsúztatva a legjobb nyolc közé jutott teniszező azóta adós a kiemelkedő teljesítménnyel. A múlt héten véget ért US Openen az első fordulóban kikapott az olasz Andreas Seppitől. Korábban sérülés akadályozta meg abban, hogy rajthoz álljon a tokiói olimpián. Fucsovics azóta felépült, és gőzerővel edz a szezon hátralevő versenyei­re. – New Yorkból hazaérve egy nap pihenő után kezdtem el az edzéseket, javában készülök a következő versenyekre. A korábbi vállsérülésem teljesen rendbe jött, már nagyon várom az őszi folytatást – mondta lapunknak a világranglista 41. helyén álló 29 éves teniszező. Nem lesz versenydömping az ősszel, a szakemberek szerint tolonganak majd a jó játékosok az egyes via­dalokon, hogy egyáltalán rajthoz állhassanak. Ezért nagyobb lesz a konkurencia, és nehezebben lehet begyűjteni az előrelépéshez szükséges világranglista-pontokat. Fucsovics csak részben ért egyet ezzel az érveléssel.

Fotó: Europress/AFP/GRANT HALVERSON

– Nem gondolom, hogy nehezebb lesz, mint korábban. Bár az igaz, hogy az ősszel a fedett pályás versenyek ­miatt összetömörül a mezőny, a kevesebb pálya miatt az indulók száma is limitált lesz. Mindenesetre nekem négy torna és a november végi torinói Davis-kupa döntő van még hátra az évből. Mint mindig, most is megpróbálom a legtöbbet kihozni magamból, és szeretném a top negyvenben zárni az évet – mesélte a juniorok között két Grand Slam-tornát nyert játékos. Fucsovics Márton Metzben kezdi az „őszi szezont”, a jövő héten kezdődő franciaországi verseny után októberben az Egyesült Államokban, San Die­góban, majd Indian Wellsben, végül a hagyományosan erős mezőnyt felvonultató bécsi tornán indul. November 27-én és 28-án a Davis-kupa döntőjében lesz érdekelt Torinóban a magyar válogatottal. Az első napon Horvátország, majd Ausztrália ellen teniszezik. 
Az ATP-ranglistán korábban a 31. helyen jegyzett teniszezőnek, ahogy a többi pályatársának, nem volt közömbös a US Open végjátéka. Novak Djokovics Grand Slam-rekordja és a naptári slam volt a tét, de a megingathatatlannak tűnő szerb végül három játszmában kikapott a döntőben az orosz Danyiil Medvegyevtől. A győztes minden idők legjobb játékosának nevezte a világelsőt, akivel Fucsovics már háromszor – a 2018-as US Openen, egy 2019-es katari ATP-tornán, majd idén Wimbledonban – is összemérte a tudását az ATP Touron, és kétszer szettet is nyert ellene. Vajon tényleg Djokovics lenne minden idők legjobbja? – kérdeztük tőle.

Fotó: AFP

– Most biztosan, de ne feledkezzünk meg arról, hogy a Federer, Nadal, Djokovics hármas rivalizálása nagyon sokat adott a sportágnak, és rengeteget emelt a tenisz színvonalán. Abban bízom, hogy eltart még pár évig az ő rivalizálásuk, és a többi játékossal együtt én is megpróbálok majd beleszólni az ő versengésükbe – mondta lapunknak Fucsovics Márton.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.