Hanga Ádám elégtételt vett a Barcelonán, amely lemondott róla

Nagy elégtételről beszélt Hanga Ádám, miután új csapata, a Real Madrid legyőzte a spanyol kosárlabda szuperkupa vasárnapi döntőjében a magyar légiós előző klubját, a Barcelonát.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 09. 13. 19:19
HANGA Ádám; Sved, Alekszej; Mickey, Jordan
Az olaszok és a horvátok elleni meccsnek is Hanga (középen) nélkül kell nekivágnunk Fotó: MTI/EPA/Makszim Sipenkov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már akkor érezni lehetett, hogy és a Barcelona kapcsolatában valami megtört, amikor a júniusi Euroliga-döntőben gyakorlatilag semmi esélyt nem kapott a bizonyításra. Mindössze hét másodpercet töltött a pályán az Efes elleni vesztes fináléban azok után, hogy az idényben 16,5 perc volt az átlagos játékideje. Hanga akkor nem tudott magyarázatot adni edzője döntésére, ő viszont az átigazolási szezonban válaszolt rá: a nagy rivális Real Madridba igazolt.

Vasárnap pedig a pályán is visszavágott a Barcelonának a Szuperkupában. – Ennél többet nem is várhattam volna a szezonrajttól, remek hétvége volt. A házigazda Tenerife ellen nagyon kemény elődöntőnk volt, aztán a döntő érdekesen alakult, 19 pontos hátrányban félig már el is veszítettük, de végül mégis mi győztünk – mesélte hétfőn az M1 aktuális csatornának Hanga Ádám. 

– Nem kell túlmagyaráznom, hogy milyen érzések voltak bennem, amikor a Barcelona ellen megnyertük ezt a kupát, amely az ötödik spanyol trófeám – tette hozzá. – Óriási elégtétel volt az ex-csapatomat megverni, amely már nem akart engem. Gyorsan be tudtam illeszkedni a Realba, Pablo Laso vezetőedző fontos szerepet szán nekem kettes és hármas poszton, és eddig mindkét mérkőzésünkön a kezdőötösbe jelölt.

A nyáron klubot váltott légiós elmondta, Barcelonához képest más a filozófia a fővárosiaknál, sokkal kötetlenebb a játék. A csapat játékintelligenciájára és tehetségére hagyatkoznak, így sokkal inkább ki tudnak bontakozni, és ő személy szerint olyan dolgokat is megtehet, amiket a Barcában nem lehetett.
 
Ami a célokat illeti, a 201 centis kosaras közölte: – Mindenhol döntőt akarunk játszani, ez hasonló a Barcához. A szuperkupa megvan, jövő héten kezdődik el a bajnokság, aztán februárban jön a következő elhódítható trófea, a Király Kupa.

A tenerifei Szuperkupa négyes torna elődöntőjében a Real 72-70-re verte a házigazdákat, Hanga 24 perc alatt nyolc pontot dobott. A fináléban a madridi gárda 88-83-ra nyert a Barca ellen, a magyar válogatott kosaras 18 perc alatt 3 pontot szerzett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.