Hatot vágott a Fehérvár, hetet az MTK, kilencet a Paks

A szombati játéknapon nem volt meglepetés, az élvonalbeli csapatok győztek a 3. fordulóban, így bejutottak a legjobb 32 közé a labdarúgó Magyar Kupában.

Forrás: MTI2021. 09. 18. 20:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A várdaiak az első félidőben nem tudtak előnybe kerülni, a szünet után azonban viszonylag hamar megszerezték a vezetést a debreceni EAC vendégeként, 15 perccel a lefújás előtt pedig a második góljukkal bebiztosították továbbjutásukat.

Mol Magyar Kupa, 3. forduló (a 32 közé jutásért):
DEAC (III.)–Kisvárda 0-2 (0-0)

A Paks a megyei másodosztályú Gyömrő vendégeként kilenc gólt szerezve aratott fölényes sikert, a meccsen Pethő Bence háromszor, Böde Dániel kétszer volt eredményes.

Gyömrő (Megye II.)–Paks 1-9 (0-3)

A Debreceni VSC megszenvedett az NB III-ban szereplő Veszprém otthonában, de végül 1-0-ra győzött.

Veszprém (III.)–DVSC 0-1 (0-0)

A címvédő Újpest a másodosztályú Tiszakécske elleni háromgólos győzelemmel biztosította be helyét a kupasorozat legjobb 32 csapata között. A vendégeknél Abdoulaye Diaby kétszer volt eredményes.

Tiszakécske (II.)–Újpest 0-3 (0-1)

Fölényesen nyert a legutóbbi döntő vesztese is: a Mol Fehérvár Sopronban 24 perc alatt négy gólt szerzett, végül 6-2-vel lépett tovább. Az ezúttal debütált Csoboth Kevin két találattal és két gólpasszal járult hozzá a székesfehérváriak sikeréhez.

Sopron (III.)–Mol Fehérvár 2-6 (1-5)

A Sényő és az MTK közötti kétosztálynyi különbség az első perctől jól érzékelhető és látható volt, a fővárosi kék-fehéreknél elsősorban Kovácsréti Márk és Bojan Miovski villogott. Előbbi gólpasszokkal és két góllal vette ki a részét a magabiztos sikerből, míg utóbbi szintén két találat szerzője volt. Miovski első gólja ráadásul nagyon látványosra is sikeredett, miután a tizenhatosról ollózva talált be a Sényő kapujába. A hazaiak néhányszor jutottak csak el helyzetig, de végül a szépítő gólt sem sikerült megszerezniük.

Sényő (III.)–MTK Budapest 0-7 (0-4)

A Magyar Kupa negyedik fordulójának sorsolását vasárnap 20.30 órától tartják.

További eredmények:
Vác (III.)–ZTE 0-4 (0-1)
Komárom (III.)–Mezőkövesd 0-2 (0-2)

Vasárnapi program:
Hatvan (megyei I.)–Ferencváros 15.00
Ajka (II.)–Gyirmót 17.00
Siófok (II.)–Puskás Akadémia 18.00
Nyíregyháza (II.)–Bp. Honvéd 18.00

A borítóképen: A paksi játékosok ünnepelnek a Gyömrő elleni mérkőzésen. Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.