Hosszabbításban harcolta ki a Szekszárd a Sepsiszentgyörgy elleni győzelmet

Története során első alkalommal a legrangosabb európai kupasorozatban folytathatja nemzetközi szereplését a Szekszárdi Atomerőmű KSC női kosárlabdacsapata, miután az Euroliga A jelű selejtezőcsoportjának sorsdöntő mérkőzésén Sepsiszentgyörgyön 63:57-re legyőzte a házigazda Sepsi–SIC együttesét.

2021. 09. 22. 21:32
null
A fehér mezes csapat örülhetett
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három, hasonló elvárásokat megfogalmazó, az Euroliga főtáblájára vágyó csapat érkezett vasárnap Háromszékre. Az előzetes esélylatolgatás a Szekszárdot ígérte a legnagyobb esélyesnek, a KSC amúgy harmadik alkalommal kísérelte meg a szintlépést, miután a FIBA Európa-kupa előző sorozatában a legjobb négy közé jutott. Ennek megfelelően Zseljko Djokics csapata különösebb izgalmak nélkül 80:70-re le is győzte a torna első napján a „sötét lóként” kategorizált török Bellona Kayseri csapatát egy olyan mérkőzésen, amelyen többnyire egymás hibáiból, illetve egyéni megvillanásokból éltek a felek.
A sorsdöntő mérkőzést azonban mindenki a második napra jósolta, amikor a szekszárdiak az ötszörös román bajnok Sepsivel találkoztak. A törökök elleni sikert követően egy aprócska győzelem is elegendő volt a továbbjutáshoz, míg a háromszékieknek a remények tovább éltetését jelentette volna az esetleges győzelem. Ennek megfelelően roppant izgalmas találkozót láthattunk, amelyen a hazai zöld-fehérek az utolsó negyedben tízpontos hátrányt ledolgozva mentették hosszabbításra a párviadalt. A ráadásban azonban a jelek szerint a törvényszerűen „gyenge” meccsüket a törökök ellen kipipáló szekszárdiak nagyobb rutinja győzött. A hajrában Studer Ágnes volt a nyerő ember, aki a végére nemcsak a kosarat „találta meg”, de szabálytalanságok egész sorát kényszerítette ki az idő szorításában lévő ellenféltől. A 63:57-es magyar győzelemmel záruló mérkőzés legeredményesebbjei Goree (15 pont), Krsztics (12) és Friskovec (8) volt, míg a túloldalon az előző idényben még a Vasast erősítő, tegnap este 28 pontig jutó Fraser, valamint Wallace (12) és Miljkovics (7) bizonyították a legjobb dobóformát. A hazaiaknál a 36 éves orosz Marina Bas nem tudta szállítani azokat a pluszokat, amelyekre a szakvezetés számított. 


A „buboréktorna” nézők jelenlétében zajlott, miután a háromszéki vírushelyzet 75 százalékos jelenlétet engedélyezett volna. A 2500 engedélyezett helynek azonban csak a töredékét foglalták el a szurkolók. A rendezők szerint a magyarázat abban rejlik, hogy a környéken roppant alacsony a beoltottsági szint, márpedig anélkül, illetve friss teszt nélkül nem léphettek a Sepsi Arénába. A szurkolók hiányát meg is szenvedték a hazaiak, hiszen a szentgyörgyi kosárhangulatot immár nemzetközi szinten is elismeréssel emlegetik. 
A ma esti Sepsi–Bellona Kayseri összecsapás résztvevői az eredménytől függetlenül a FIBA Európa-kupában folytatják nemzetközi szereplésüket.
Idén két magyar csapat, a Sopron és a Szekszárd képviseli a magyar színeket az Euroligában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.