Ízekre szedték a spanyolok a magyar válogatottat

Kiütéses, 7-0-s vereséget szenvedett hazai pályán a magyar női labdarúgó-válogatott a Spanyolország elleni világbajnoki selejtezőmérkőzésen.

Magyar Nemzet
2021. 09. 21. 22:12
Esther González Szőcs Réka
Labdarúgás - Női világbajnoki selejtező - Magyarország-Spanyolország Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már az első fordulóban, Skócia ellen sem sikerült borítania a papírformát a magyar női labdarúgó-válogatottnak, ám a pénteken elszenvedett 2-0-s vereségnél sokkal rosszabb várt a lányokra kedden.

Spanyolország a selejtezőcsoport esélyeseként kezdte szereplését, a világranglistán a tizedik helyen áll a hispán csapat. Viszonyításképpen a magyar válogatott a 44. pozíciót foglalja el a rangsorban.

A mérkőzésen azonban sokkal nagyobbnak tűnt a különbség. Spanyolország gyakorlatilag akkor került helyzetbe, amikor akart, Esther González, Amaiur Sarriegi és Mariona Caldentey is duplázott.

Az 1990-es években többször játszott egymás ellen a két válogatott, ezeken veretlen maradt Magyarország. Ezúttal a spanyolok alapos veréssel szerezték meg első győzelmüket a párharcban.

Női világbajnoki selejtező

Magyarország–Spanyolország 0-7 (0-3)

A csoport állása: 1. Spanyolország 6 pont/2 meccs, 2. Skócia 6/2, 3. Ukrajna 0/0 4. Magyarország 0/2, 5. Feröer-szigetek 0/2.

A világbajnokságra az első helyezett szerez kvótát, a csoportmásodik pótselejtezőn vehet részt.

(A borítóképen Esther González lő Szőcs Réka kapujába. Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.