Kedden Stuttgartban műtik az olimpia tragikus magyar hősét

A tokiói olimpia vívóversenyein női kard egyéniben Márton Anna drámai körülmények között, elszakadt térdszalaggal végzett a negyedik helyen. A BVSC sportolónőjét kedden Stuttgartban műtik meg.

Magyar Nemzet
Forrás: Magyar Vívószövetség2021. 09. 20. 14:18
MÁRTON Anna
Márton Anna nem tudott talpra állni, elvesztette a bronzmeccset Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világbajnoki bronzérmes, Eb-2. helyezett Márton Anna még a női kardvívók decemberi országos bajnokságán szenvedett súlyos sérülést, mint kiderült, elszakadt a keresztszalagja. Többszöri orvosi konzultáció után végül úgy döntöttek mesterével, a női válogatott vezetőedzőjével, Gárdos Gáborral közösen, hogy az elkerülhetetlen műtétet az olimpia utánra halasztják. Az operáció ugyanis egyet jelentett volna azzal, hogy a vívónő nem indulhat az olimpián. S az sem volt mellékes körülmény, hogy még a csapat sem szerzett olimpiai kvalifikációt, és ennek esélye erősségünk távollétében jelentősen csökkent volna. Mindezek tudatában a napi gyógytornát, a combok megerősítését választották, a BVSC vívója így készült fel súlyos sérülése mellett az olimpiára.

Tokióban aztán már az első asszójában rásérült az immár kétszeresen szakadt térdére, a diagnózis alapján még egy porc is leszakadt benne. Ennek ellenére temérdek fájdalomcsillapítóval végigvívta a napot, bejutott a négyes döntőbe, de ott már nem volt esélye ilyen állapotban érmet nyerni.

Az elkerülhetetlen műtétre kedden kerül sor Stuttgartban. Mesterével utazott Németországba Márton Anna, s útközben nyilatkozott a magyar szövetség honlapjának.

– Családi kapcsolatok révén jutottunk el a német specialistához, aki több neves labdarúgó hasonló módon elszakadt térdét operálta már a közelmúltban. Kedden lesz a műtét, és ha minden jól megy, pénteken már jöhetek is haza. Az elszakadt keresztszalagot saját combhajlító-izmommal pótolják majd. A teljes gyógyulás kilenc hónapig tart, persze ezalatt is fogok mozogni, gyógytornázni. Remélem, minél hamarabb visszatérhetek a pástra, de ezt most nem fogom siettetni, fontosabb, hogy teljesen felépüljek – mondta el Márton Anna. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.