Két élvonalbeli rangadó a Magyar Kupa következő körében

A Magyar Kupa harmadik fordulóját rendezték a hétvégén, de ez volt az első kör a sorozatban, amelyben már az élvonalbeli csapatok is érdekeltek voltak. A legjobb harminckettő közé jutásért négy NB I-es csapat kapott másodosztályú ellenfelet, de végül az élvonal valamennyi képviselője sikerrel vette az akadályt. A legjobb tizenhat közé viszont már legfeljebb tíz élvonalbeli klub juthat be.

Magyar Nemzet
2021. 09. 19. 21:13
null
Forrás: kisvardafc.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az élvonalbeli klubok meccsei közül a legszorosabbnak a Nyíregyháza és a Honvéd összecsapása ígérkezett a harmadik fordulóban, hiszen a nyírségiek az első fordulók alapján a feljutásért küzdhetnek az NB II-ben, míg a kispestiek az élvonalbeli tabella hátsó felében állnak. Mégis nagy különbség alakult ki a két együttes között: Balogh Norbert duplázott, Baráth Botond, Eppel Márton és a csapatkapitány, Batik Bence is eredményes volt. A névsor első három tagja válogatott labdarúgó, talán ez is jelzi, hogy a Honvédnak az NB I-es tabellán sem a kilencedik helyen kellene állnia.

– Örülök neki, hogy jó volt a támadójáték, de azért helyén kell kezelni a sikert. Az fontos volt, hogy megfelelően álltunk hozzá a mérkőzéshez, mert a kupában többször előfordul, hogy az alacsonyabb osztályú csapat jobban odateszi magát, ennek ma nyoma sem volt – értékelt a Honvéd vezetőedzője, Horváth Ferenc.

Továbbjutott vasárnap a Gyirmót, a Puskás Akadémia és a Ferencváros, ahogy a fordulóban valamennyi élvonalbeli csapat.

Biztosan nem ez lesz a helyzet egy fordulóval később: az október 27-re kiírt negyedik körben az élvonal listavezetője, a Kisvárda az MTK-t, a Zalaegerszeg a Honvédot fogadhatja. A címvédő Újpest az NB II-es Budafok otthonában játszik, a Ferencvárosnak a két versenyben maradt megye I. osztályú klub egyike, a Tököl jutott.

Magyar Kupa, 3. forduló, az élvonalbeli csapatok eredményei

Ajka (NB II)–Gyirmót 0-1
Siófok (NB II)–Puskás Akadémia 0-3
Nyíregyháza (NB II)–Budapest Honvéd 1-5

A 4. forduló párosításai

Kisvárda–MTK
Zalaegerszeg–Honvéd
Tököl (megye I.)–Ferencváros
Budafok (NB II)–Újpest
Szombathelyi Haladás (NB II)–Gyirmót
BVSC-Zugló (NB III)–Mol Fehérvár FC
Kecskemét (NB II)–DVSC
Szeged-Csanád (NB II)–Mezőkövesd
ETO FC Győr (NB II)–Puskás Akadémia
III. Kerület (NB II)–Paks
Csákvár (NB II)–Pécsi MFC (NB II)
Kazincbarcika (NB III)–DVTK (NB II)
Jászberény (NB III)–Vasas (NB II)
ESMTK (NB III)–Békéscsaba (NB II)
Nagykanizsa (NB III)–Tatabánya (NB III)
Szegedi VSE (megye I.)–Cegléd (NB III)

A borítóképen: A Kisvárda és az MTK a kupában is összecsaphat Fotó: Kisvárdafc.hu

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.