Kiakadt a ZTE edzője a saját csapatára – lehet, hogy utoljára

Tovább robog a Paks a labdarúgó NB I-ben. Péntek este a 7. forduló nyitányán 5-2-re győzött a ZTE vendégeként, ezzel feljött a második helyre. Legalább ilyen figyelemre méltó, hogy már 22 gólt rúgott, ami a legjobb adat az egész mezőnyben. A 18 kapott gól viszont a legrosszabb; a ZTE ugyan továbbra sincs kieső helyen, de Waltner Róbert helyzete egyre bizonytalanabb.

Magyar Nemzet
2021. 09. 25. 9:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Paksban ezúttal is csak csere volt a két nagy öreg, Böde Dániel és Szabó János, de a fiatalok magabiztosan tették a dolgukat. A Paks leiskolázta, sőt kiütötte a ZTE-t, amely csak az utolsó pillanatban szerzett góllal kozmetikázta 2-5-re a végeredményt.

– Olyan gólokat kaptunk… Ha egy utánpótláscsapatot rendesen összeraknak, nem kap ennyi gólt. Ez nevetséges! Ezek az embereink vannak, velük kell megoldani, de akárki játszik a belső védő pozíciójában, belehibázik – fakadt ki saját csapatára a találkozó után Waltner Róbert, a ZTE vezetőedzője az M4 Sportnak nyilatkozva.

A középhátvédekkel nyilván lesz mit megbeszélnie. Már ha lesz rá alkalma. A ZTE ugyanis egyre nehezebb helyzetbe sodródik, kérdés, a vezetők ezt meddig tűrik. Waltner a sajtótájékoztatón már kicsit higgadtabban értékelt:

– Azt gondolom, hogy az első félidőben jobban kezdtük a mérkőzést, aztán több lehetőségünk is volt, ami kimaradt. Ezt követően, egy rossz védekezés után kaptunk egy gólt. Nekünk legalább öt-hat helyzetünk volt az első félidőben, a Paksnak három, abból lőttek két gólt. A második félidőben azt hittem, hogy visszajövünk a mérkőzésbe, amikor megszereztük a szépítő találatot. Hetek óta gyakoroljuk a védekezést, már mindenki játszott a belső védő pozícióban, de nem találom meg azt a kettőt, aki stabil lenne, úgyhogy van problémánk a védekezésben, de dolgozni kell tovább. Hiába alakítottunk ki százszázalékos helyzeteket, ezekbe belehibáztunk, a paksiak pedig jól használták ki a helyzeteiket. A legfájóbb az, hogy ez hazai pályán történt.

– Közepes teljesítményt nyújtottunk – forgatta meg a kést a zalaiakban a Paks vezetőedzője. Aztán persze hozzátette, hogy jól futballoztak:

– Voltak periódusok, mikor labdaszerzésből nagyon jól fordultunk, és vittük a labdákat a ZTE védelmére. Néha viszont kapkodtunk, főleg az elején nem játszottunk eleget. Minden csapatnak vannak jó és rossz periódusai, mi most épp egy jót élünk.

Bognár György arra is kitért, hogy a Ferencváros lesz a Paks  következő ellenfele. Az lesz az igazi értékmérő. A Paks rúgta eddig a legtöbb gólt (22) a bajnokságban, igaz, 17-nél többet is csak egy csapat, éppen a ZTE kapott eddig.

– Mindig arra törekszem, hogy ha lehetséges, mi szerezzük a legtöbb gólt, abból ugyanis nagy baj nem lehet – fogalmazta meg a hitvallását Bognár György. Majd kiderül, ez a taktika a Fradi ellen is működik-e.

ZTE–Paks 2-5
Gólszerzők: Spoljaric 51., Borukov 90+4. (11-esből), illetve Ádám 15., Szerafimov 38. (öngól), Kinyik 54., Balogh B. 59., Szabó Bá. 84.

Ma három mérkőzéssel folytatódik a hetedik forduló, benne a Fehérvár–Puskás Akadémia rangadóval. A Ferencváros–Újpest derbit vasárnap játsszák.

A borítóképen: Waltner Róbert, a ZTE vezetőedzője
Forrás: Zalai Hírlap/Katona Tibor

NB I, 7. forduló

Péntek:
Zalaegerszeg–Paks 2-5

Szombat:
MTK–Mezőkövesd 14.45 (tv.: M4 Sport+)
Gyirmót–Bp. Honvéd 17.00 (tv.: M4 Sport)
Mol Fehérvár–Puskás Akadémia 19.30 (tv.: M4 Sport)

Vasárnap:
Kisvárda–Debrecen 14.15 (tv.: M4 Sport+)
Ferencváros–Újpest 17.00 (tv.: M4 Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.