Kilenc magyar érem a tornászok szombathelyi GP-versenyén

Vasárnap két ezüst és két bronz lett válogatottunk mérlege, a szövetségi kapitányok elégedettek.

Magyar Nemzet
Forrás: MATSZ2021. 09. 26. 19:33
Fotó: Freschli Jozsef
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két ezüsttel és két bronzzal zárták tornászaink a második döntős napot a Hungarian GP-n. A Szombathelyen megrendezett, tizennégy nemzet tornászait felvonultató verseny zárónapján a nőknél Bácskay Csenge talajon második lett, akárcsak a férfiaknál Mészáros Krisztofer korláton. A két bronzérmet Székely Zója gerendán és Dobrovitz Ádám ugrásban szerezte. A magyarok így összességében kilenc éremmel – két arannyal, három ezüsttel és négy bronzéremmel – zárták a Grand Prix-t.

Szombaton felemáskorláton és Bácskay Csenge ugrásban aranyérmes lett, Székely Zója felemáskorláton a dobogó második fokára állhatott fel, Mészáros Krisztofer pedig két bronzérmet gyűjtött be, miután talajon és lólengésben is harmadikként végzett.

Bácskay Csenge számára beért a sok munka. – A talaj nem a kiemelt szerem, éppen ezért sokat tettem azért, hogy ezen a szeren is dobogóra tudtam állni. Jó volt itthon versenyezni, szerintem ez is közrejátszott abban, hogy ilyen jól sikerült – mondta a zárónapon a talajon ezüstérmet szerző Bácskay Csenge a Magyar Tornaszövetség (MATSZ) hírlevelében. 

Mészáros Krisztofer élete legjobb pontszámát érte el korláton. – Nagyon örülök, hogy egy ilyen rangos nemzetközi versenyen tudtam ezt elérni. Sajnos a nyújtón volt egy kis hibám, emiatt egy picit bosszús vagyok – nyilatkozta versenyzőnk.

Székely Zója örült is, meg nem is az eredményhirdetés után. – Annak örülök, hogy egy rontott gyakorlat után is dobogóra tudtam állni, de csalódott is vagyok. Életem legjobb gerendagyakorlatát tudtam bemutatni a selejtezőben, ahhoz képest viszont ez a döntőbeli teljesítmény visszalépés – összegzett.

Dobrovitz Ádámot feldobta a hazai környezet. – Szeretek Szombathelyen versenyezni, az meg hab a tortán, hogy érmet szereztem. A verseny előtt nem gondoltam volna, hogy dobogóra állhatok – vallotta be.

Draskóczy Imre, a nők szövetségi kapitánya szerint a szombathelyi Grand Prix jó erőfelmérés volt a válogatottkeret számára:

– Aminek nagyon örülök, az az, hogy a válogatottaktól a selejtezők során hibátlan gyakorlatokat láttunk. A vb tekintetében egyéniben Kovács Zsófiában bízhatunk, és fontosnak tartottam azt, hogy versenyen kívül Szilágyi Nikolett itt elindulhasson – nyilatkozta a szövetségi kapitány.

Kovács István, a férfiak szövetségi kapitánya elégedett a magyar szerepléssel:

– Számomra pozitív volt az elmúlt három nap. A vb-re való felkészülés szempontjából nagyon hasznos volt a verseny. Előttünk van még a magyar bajnokság október első hétvégéjén, és a világbajnokság előtt még mindig lesz egy kis idő kijavítani a hibákat – nyilatkozta a szakvezető.

Borítóképünkön a gerendán bronzérmes Székely Zója. Fotó: MATSZ/Freschli József 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.