Megérkezett az ítéletidő Szocsiba, úszik, csúszik az Orosz Nagydíj

Ahogyan azt a meteorológusok jelezték, beköszöntött az ítéletidő Szocsiba, és szombaton a Formula–1-es Orosz Nagydíj harmadik szabadedzését törölni kellett a heves esőzések miatt.

2021. 09. 25. 11:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szocsiban szombaton először a Formula–2-es sorozat délelőtti futamát halasztották el, majd a közép-európai idő szerint 11 órakor esedékes Formula–1-es harmadik szabadedzést törölték a versenyzők biztonságának megóvása érdekében. Az F1 a Twitter-csatornáján villámlásról is osztott meg videót:

Az autósport elitkategóriájában az időmérőt 14 órakor kellene megrendezni, de erősen kétséges, hogy erre sora kerülhet-e, avagy még a nap során akár csúszással le lehet-e bonyolítani. Amennyiben erre nem lesz lehetőség, akkor áttehetik vasárnap délelőttre – az előrejelzések szerint ekkor már jobbak lesznek az időjárási körülmények Szocsiban. A vasárnap délelőtti időmérő nem lenne példátlan a Formula–1 történelmében, ugyanez történt a Japán Nagydíjon a tájfunok miatt 2004-ben, 2010-ben és legutóbb 2019-ben is.

Ugyanakkor az a lehetőség is fennáll, hogy az Orosz Nagydíj rajtsorrendjét a pénteki második szabadedzés végeredménye adja. Ebben az esetben a Mercedes két pilótája indulhatna az első sorból – a finn Valtteri Bottas az első, a brit a második helyről. De erre csak végső esetben kerülne sor, a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) mindenképpen szeretné megtartani az időmérő edzést.

– Folyamatosan értékeljük a körülményeket. Az előrejelzések szerint fél kettőig, kettőig hevesen esik az eső, utána viszont némi enyhülés várható – nyilatkozta bizakodóan Michael Masi versenyigazgató.

Borítóképünk forrása: Twitter/Formula 1

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.