Megfertőződött Kanté, újra vírusveszély a címvédő Chelsea-nél

A sérült Christian Pulisic, Mason Mount és Reece James után újabb alapember dőlt ki a Juventus elleni szerdai Bajnokok Ligája-meccsre készülő Chelsea keretéből, N’Golo Kanté koronavírusos lett. Thomas Tuchel vezetőedző ugyan oltáspárti, de úgy gondolja, senkit sem lehet kötelezni a vakcina felvételére.

Magyar Nemzet
2021. 09. 28. 18:41
Chelsea_Atletico
epa09080670 N'Golo Kante (C) of Chelsea in action against Renan Lodi (R) of Atletico during the UEFA Champions League Round of 16, second leg soccer match between Chelsea FC and Atletico Madrid in London, Britain, 17 March 2021. EPA/NEIL HALL Fotó: NEIL HALL Forrás: MTI_EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

N’Golo Kanté nem vett rész a Juventus elleni szerdai Bajnokok Ligája-meccsre készülő Chelsea edzésén, Thomas Tuchel vezetőedző megerősítette, hogy a francia játékos megfertőződött a koronavírussal és karanténba került. Ezzel négyre nőtt a hiányzók száma, hiszen a német tréner nem számíthat három sérült futballistájára, Christian Pulisicra, Mason Mountra és Reece Jamesre sem.

Kanté esete, mondhatjuk, tucattörténet, ám Thomas Tuchel fejtegetése érdekessé teszi. A Chelsea vezetőedzője elismerte, nem is tudja, a csapat keretéből hányan vannak beoltva, mint mondja, ez nem az ő felelőssége.

– A labdarúgás a társadalom tükre. A játékosok felnőttek és szabadon dönthetnek, hogy be akarják-e oltatni magukat vagy sem, és úgy gondolom, ezt el kell fogadnunk. Tudom, hogy a járványnak még koránt sincs vége, lehetnek újabb fertőzöttek, ami kihat az egész csapatra.

Könnyű lenne most azt mondani, hogy a Chelsea minden játékosa legyen beoltva, amiért általános elismerést gyűjthetnénk be az emberektől, ugyanakkor van-e jogom ezt követelni?

Nem vagyok benne biztos – elmélkedett Tuchel, aki a maga részéről elárulta, hogy ő felvette az oltást a Covid ellen. Majd így folytatta:

– Én magam hozhatok ilyen döntést, de mindenki másnak magának kell mérlegelnie, vállalja-e a kockázatot. Ez komoly kérdés. A védőoltás megfelelő védelemnek tűnik. Be vagyok oltva – én így döntöttem. De nem igazán érzem úgy, hogy fel lennék hatalmazva tanácsot adni ebben a kérdésben.  Azt hiszem, ez túl messzire vezetne. Futballedző vagyok, nem pedig a vírus szakértője. Szabad országban élünk, szabad társadalomban, az emberek maguk dönthetnek erről. Igaz, hogy nem örülünk, amikor a játékosaink kiesnek, de nem haragszunk N’Golóra, messze nem. Ugyanúgy aggódom érte, mint a sérült játékosaimért. Figyelünk mindannyiukra és arra törekszünk, hogy minél hamarabb visszatérhessenek.

Dybala és Morata nélkül a Juve

A Juventusból is hiányzik majd két kulcsember, Paulo Dybala és Alvaro Morata. Mindketten a Sampdoria elleni hét végi bajnokin sérültek meg. Dybala szerzett vezetést, de 22 perc után combizomhúzódás miatt le kellett jönnie a pályáról. Morata a vége előtt nyolc perccel kért cserét.
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.