Milák nem volt kíváncsi Kapás véleményére

Kapás Boglárka csalódottsága napról napra csökken, a tokiói negyedik hely emlékét felülírja a környezetét ért pozitív változás. Az UTE úszóját feldobta, hogy egy csapatban készülhet a párizsi olimpiára Milák Kristóffal.

Szilágyi
2021. 09. 28. 11:32
Milák (jobbra) nem kérte ki Kapás véleményét, mielőtt meghozta a döntését az edzőváltásával kapcsolatban Fotó: Tumbász Hédi/Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az úszás monoton sport, a versenyzők olykor igénylik, hogy ne egyedül tempózzanak a medencében. Így van ezzel is, a tokiói olimpián 200 pillangón a negyedik helyen végzett úszó mindennapjait színesíti, hogy az olimpiai bajnok Milák Kristóffal edzhet együtt Virth Balázs csoportjában. – Régóta vágytam arra, hogy legyen csapattársam, akivel nap mint nap együtt készülök. Ezzel nem azt mondom, hogy korábban szörnyű sorsom volt, de nagyon motivál, hogy Kristóffal edzhetek együtt a jövőben – mondta lapunknak a riói olimpia bronzérmese, a világ-, és Európa-bajnok Kapás Boglárka.
A kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok úszó tisztában van azzal, hogy komoly médiaérdeklődés övezi majd Milák és új edzője munkakapcsolatát. Kapás természetesnek veszi ezt, tudja, hogy a közvélemény kíváncsian várja, vajon mi fog kisülni a Tokió után korábbi edzőjével, Selmeczi Attilával szakító Milák és Virth együttműködéséből.

Fotó: Tumbász Hédi/Nemzeti Sport

A 28 éves úszó lapunknak elmondta, a 200 pillangó tokiói bajnoka nem kérte ki a véleményét az edzőváltása előtt, de ennek nem tulajdonít komoly jelentőséget. – Ha jól tudom, nem sok emberrel egyeztetett, mielőtt meghozta a döntését, kis túlzással egyedül határozott a jövőjéről – közölte Kapás.

Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi


Az UTE versenyzője is meghozta a maga döntését: a 2024-es párizsi olimpiáig tervezi a pályafutását. Kapás nem éremszerzéshez köti a következő időszak céljait. – A tokiói olimpiára az éremért mentem, szörnyű volt, amikor azzal szembesültem, hogy ez nem sikerült. Természetesen fáj, de csak előre nézek, Párizs felé. Kézzelfogható célt most nem tűzök ki magam elé, megpróbálom magamból kihozni a maximumot, és szeretném élvezni az úszást – rögzítette a célokat a versenyző.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.