Tartalékos csapattal is bravúros Fradi-győzelem Rosztovban

Az FTC több alapemberét, köztük három válogatott játékosát nélkülözve, meglepetésre 20-19-re győzött az orosz Rosztov-Don otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában, és az élre állt az A csoportban.

Magyar Nemzet
2021. 09. 25. 18:50
Bölk, Emily
Emily Bölk ezúttal nem tudott segíteni a Fradinak Fotó: Illyés Tibor/MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az FTC-ből különböző okokból három válogatott – Kovacsics Anikó, Szucsánszki Zita, Szöllősi-Zácsik Szandra – továbbá Tóth Nikolett és Hársfalvi Júlia, tehát összesen öt játékos hiányzott. A hazaiak a tokiói olimpia legértékesebb játékosának választott Anna Vjahirjevát viszont nemcsak néhány napra vagy hétre nélkülözik, hanem talán az egész idényre – a törékeny termetű klasszis fizikai és mentális okokra hivatkozva felfüggesztette pályafutását.

A várakozásoknak megfelelően orosz fölényben kezdődött a mérkőzés, a Rosztov egy 4-0-s sorozat végén, a 11. percben 6-3-ra vezetett. Ezután viszont 14 percig nem talált a hálóba, ezt kihasználva a Fradi átvette a vezetést (6-8). Emily Bölk vezérletével, illetve Bíró Blanka bravúros védéseinek köszönhetően a folytatásban is jól tartotta magát a remekül védekező magyar bajnokcsapat, s némi meglepetésre 11-8-ra vezetett a szünetben.

A második felvonás elején az FTC ott folytatta, ahol a pihenő előtt abbahagyta, rendkívül taktikusan kézilabdázva 14-8-ra elhúzott. A bírók fújták a hazai pályát, rövid időn belül négy ferencvárosit is kiállítottak, ezt kihasználva Rosztov-Don egyenlített (15-15). Sőt a 18. perc után ismét a házigazdák vezettek (18-17), az utolsó perc azonban döntetlen állásnál kezdődött. Klujber Katrin fél perccel a vége előtt betalált, az oroszok időt kértek, majd a játékvezetők visszaadtak valamit abból, amit korábban elvettek, nem ítélték szabálytalannak az Anna Szeny elleni megmozdulást védekezés közben, így az FTC labdát szerzett, és a hátralévő másodpercekben megőrizte egygólos előnyét.

A mezőny legeredményesebb játékosa a ferencvárosi Emily Bölk volt hat góllal, csapattársai közül Márton Gréta és Klujber Katrin négy-négy gólt szerzett. A kapusok közül a mezőny legjobbjának megválasztott Bíró Blanka 13 védéssel járult hozzá a sikerhez.

Sok van még hátra az idényből, de a rosztovi győzelemmel az FTC átvette a vezetést az A csoportban, és akár bátran is tervezheti a folytatást.

Az ötszörös BL-győztes Győr vasárnap 16 órától az ugyancsak orosz CSZKA Moszkvát fogadja.

A borítóképen: A hat góllal az FTC legeredményesebb játékosa Emily Bölk

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.