Visszájára üthet, ahogy Paulo Sousa méltatta Lewandowskit

A magyar labdarúgó-válogatott egyik legnagyobb riválisa, Lengyelország tegnap 7-1-es győzelmet aratott a San Marino elleni vb-selejtezőn. A lengyel kapitány, Paulo Sousa ezután úgy dicsérte a Miroslav Klosét is túlszárnyaló Robert Lewandowskit, hogy közben lehúzta a többi játékosát.

Magyar Nemzet
2021. 09. 06. 11:32
World Cup - Group H - Poland vs Senegal
Lewandowski hétfő éjszaka térdsérülést szenvedett... Fotó: Carl Recine Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lewandowski két gólt szerzett San Marino ellen, a második találata pedig mérföldkövet jelentett. Ez volt a 72. válogatott gólja, amellyel megelőzte a németek lengyel származású világbajnokát, Miroslav Klosét az európai válogatottak legeredményesebb játékosainak listáján. Ezzel Lewandowski (111), Puskás Ferenc (84) és Kocsis Sándor (75) mögött a negyedik helyre lépett előre.

– Edzőként mindig a csapatról kellene beszélnem, de az az igazság, hogy nagy a különbség Lewandwoski és a többiek által képviselt színvonal között – fogalmazott Paulo Sousa, a lengyelek szövetségi kapitánya. – Megpróbáljuk ebből a legjobbat kihozni, Robert pedig megérti ezt, nagyszerű vezér, aki szereti a hazáját.

Szokatlanul hangzik Sousa dicsérete. Persze nem ritka, amikor az edzők magasztalják a sztárjaikat, de ezt általában nem úgy teszik, hogy közben a csapat többi tagját lehúzzák. Márpedig a portugál edző pontosan ezt tette azzal, hogy nemcsak a Bayern München csatáránák extra képességeit hangoztatta, hanem egyúttal kiemelte a többiek hiányosságát.

Ez nem biztos, hogy jól sül el, többen is zokon vehetik a lengyel keretben. Noha Lewandowski kétségkívül a legjobb játékosa a nemzetnek, de azért többen vannak, akik hasonló szinten, európai topligában, azon belül is élcsapatban futballoznak, például Wojciech Szczęsny (Juventus) vagy Piotr Zieliński (Napoli).

– A kor csak egy szám – jelentette ki a meccs után a 33 éves Lewandowski. – Most teljesítettem karrierem legjobb fizikai tesztjét, úgyhogy jobb állapotban kezdtem az idényt, mint általában. Mentálisan és fizikailag is jól érzem magam.

Lengyelország szerdán Angliát fogadja Varsóban a magyar válogatottal azonos vb-selejtezős csoportban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.