A Puskás és az MTK a Magyar Kupa első élvonalbeli áldozatai

A Puskás Akadémia kiesett a labdarúgó Magyar Kupából, miután egygólos vereséget szenvedett az NB II-es Győr otthonában. A Kisvárda kiütötte az MTK-t, az Újpest hajrágóllal gyűrte le a Budafokot, Dzsudzsák Balázsék drámai módon veszítettek Kecskeméten.

Magyar Nemzet
2021. 10. 27. 19:54
null
Mol Magyar Kupa - WKW ETO FC Győr - Puskás Akadémia Fotó: Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Kupa negyedik fordulójában már a legjobb 16 közé jutás a tét. Kora délután a Ferencváros könnyed, 7-0-s győzelmet aratott a megyei első osztályú Tököl vendégeként, erről helyszíni tudósításunkban írtunk.

A Puskás Akadémia nem tudta követni a Fradit a nyolcaddöntőbe, a másodosztályú Győr 1-0-s győzelmet aratott ellene hazai pályán. A mindent eldöntő találatot Vernes Richárd szerezte a 47. percben, majd tíz perccel később Nunes kiállításával emberhátrányba is került a Puskás. Innen már nem volt visszaút a felcsútiaknak, akik az NB I tizenkét csapata közül az MTK-val együtt elsőként estek ki a kupából.

A fővárosi kék-fehérek a szintén élvonalbeli Kisvárda ellen veszítettek, méghozzá nagyon sima meccsen 4-1-re. Az NB I éllovasa már félidőben 3-0-ra vezetett az MTK ellen, az 53. percben pedig már négy góllal húzott el. Később ugyan szépített az MTK, sőt még egy tizenegyest is kihagyott, de izgalmassá már nem tudta tenni a meccset.

Nehezen jutott tovább az Újpest, amely a 88. percig 1-1-es döntetlenre állt az NB II-es Budafok otthonában. Ekkor aztán Beridze megszerezte a második gólját is a meccsen, és ezzel kicsikarta a lila-fehérek 2-1-es sikerét.

Nem volt ilyen szerencsés a Debrecen, amelynek mezében a korábbi válogatott Németh Krisztián a 84. percben ugyan megszerezte az első gólját, a szakmai válságba került csapat mégis hosszabbításra kényszerült Kecskeméten, ugyanis a másodosztályú ellenfél a 93. percben kiegyenlített. A hosszabbításban fordítani is tudtak a hazaiak, a 115. percben Tóth Dániel szerezte a mindent eldöntő gólt. 

A DVSC vezetősége tegnap magyarázatot kért a szakmai stábtól a gyenge eredményekre, és azonnali javulást követelt. Nem valószínű, hogy arra gondoltak, a másodosztályú Kecskemét elleni kupabúcsú a megfelelő irány. Tőzsér Dániel sportigazgató lapunknak nyilatkozva türelemre intett, szerinte nem az edzőváltás és a kapkodás a célra vezető, de nem lennénk meglepve, ha meg lennének számolva a Huszti Szabolcs, Toldi Gábor edzőpáros napjai (órái) a csapat élén.

Két meccsen a hosszabbítás sem döntött. Az NB II éllovasa, a Haladás hazai pályán közel járt a továbbjutáshoz az élvonalbeli Gyirmót ellen, 120 perc alatt egy gól sem esett, aztán a tizenegyespárbaj végén a vendégek örülhettek. Szegeden viszont a másodosztályú csapat ejtette ki az élvonalbeli Mezőkövesdet, ugyancsak a futball orosz rulettjével, tizenegyesekkel.

Magyar Kupa, 4. forduló (a 16 közé jutásért), szerdai meccsek:

Tököl (megyei I.)–Ferencváros 0-7

Jászberény (III.)–Vasas  (II.) 0-1

ESMTK (III.)–Békéscsaba (II.) 2-4

Szegedi VSE (megyei I.)–Cegléd (III.) 0-2

Kisvárda–MTK 4-1

ETO FC Győr (II.)–Puskás Akadémia 1-0

Haladás (II.)–Gyirmót 0-0, tizenegyesekkel 2-3

Budafok (II.)–Újpest 1-2

Kecskemét (II.)–Debrecen 1-1, h. u. 2-1

Szeged (II.)–Mezőkövesd 1-1, tizenegyesekkel 3-1

Csákvár (II.)–Pécs (II.) 2-0

ZTE–Honvéd 19.30

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.