Az immáron 21 éves Szoboszlai pimasz, győztes gólt szerzett

A Német Kupa második fordulójában a negyedosztályú Babelsberg vendége volt az RB Leipzig futballcsapata, amely Szoboszlai Dominik góljával ért el 1-0-s győzelmet. Továbbjutott a Dárdai Pál vezette Hertha is.

Magyar Nemzet
2021. 10. 26. 20:41
SZOBOSZLAI Dominik
Lipcse, 2021. oktber 23. Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig jtkosa (k) nnepel, miutn glt szerzett a nmet els osztly labdarg-bajnoksg RB Leipzig - SpVgg Greuther Fuerth mrkzsn Lipcsben 2021. oktber 23-n. MTI/EPA/Filip Singer Fotó: Filip Singer
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bundesliga legutóbbi fordulójában Szoboszlai csereként beállva gólt lőtt és gyönyörű gólpasszt adott a Greuther Fürth ellen 4-1-re megnyert meccsen. Talán Jesse Marsch edző úgy gondolta, megérdemli a 21. születésnapját tegnap ünneplő magyar középpályás, hogy újra kezdőként lépjen pályára az RB Leipzigben.

Szoboszlai nem tétlenkedett sokáig, az első tíz percben két beadásából helyzet lett, ám mindkétszer elmaradt a happy end, azaz a gól. Nem úgy a félidő hajrájában, a 45. percben, amikor Szoboszlai tűnt fel a befejező szerepében. Ezúttal ő kapott remek labdát Poulsentől, a ziccert pedig pimaszul, a kapus lábai között passzolta a kapuba. A gól itt nézhető vissza.

Szoboszlai ezzel a második Német Kupa-meccsén a második gólját szerezte, hiszen az első fordulóban a Sandhausen ellen is betalált. Összességében pedig a 12. meccsén az ötödik gólját szerezte Lipcsében, s ha hozzátesszük, hogy három gólpassza is van, a számok egyáltalán nem rosszak az első németországi idényében.

A meccs ezzel el is dőlt, noha a Leipzig szerezhetett volna még gólt, de nem tette. Szoboszlai beadásai végre kezdenek veszélyt teremteni, úgy tűnik, kezdi visszanyerni a formáját. A 80. percben lecserélték Szoboszlait, ellenben a magyar válogatott másik lipcsei játékosa, végigjátszotta a találkozót, amelyen csapatkapitányként vezette övéit. ezúttal pihenőt kapott a Leipzigben.

Továbbjutott a harmadik fordulóba a vezette Hertha is, amely az ugyancsak negyedosztályú Münster otthonában aratott 3-1-es győzelmet. Stevan Jovetić már a harmadik percben előnyhöz juttatta a berlinieket, akik mégis izgulhattak, ugyanis a Münster kiegyenlített, és a második félidőben hiába játszott teljes egészében emberelőnyben a Hertha, a 79. percig 1-1 volt az állás. A hajrában Belfodil és Richter góljai döntöttek Dárdaiék javára. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.