Beckhamet kritizálják, mert egy szép summáért bármit elvállal

David Beckham mesés vagyonnal rendelkezik, ennek ellenére is van olyan ajánlat, amire ő sem tud nemet mondani. Ezért most bűnhődnie kell, a közösségi médiát és az angol sajtót ellepték az egykori sztárfutballistát kritizáló üzenetek.

Magyar Nemzet
2021. 10. 25. 15:10
BECKHAM, David
New York, 2019. november 20. David Beckham egykori angol labdarúgócsillag, az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) jószolgálati nagykövete felszólal a gyermekek világnapján az ENSZ New York-i székházában 2019. november 20-án. Az ENSZ Közgyûlése pontosan harminc éve, 1989. november 20-án fogadta el a Gyermekjogi Egyezményt. MTI/EPA/EFE/Kena Betancur Fotó: Kena Betancur
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

David Beckham nevével mindent el lehet adni – ezt jól tudják Katarban is, így az egykori futballsztár egy igencsak jövedelmező, 150 millió fontos ajánlatot (közel 64 milliárd forint) kapott, hogy a következő tíz évben népszerűsítse az emírséget, valamint a 2022-es labdarúgó-világbajnokság arca legyen.

A Manchester United aranylábú szabadrúgáslövőjének kapcsolata a közel-keletiekkel nem új keletű: korábban már többször is elismeréssel beszélt az emírségről, illetve Nasszer al-Kelaifinek, a Paris Saint-Germain katari elnökének is jó barátja. Ezeket még elnézték neki Angliában, de a szép summát biztosító szerződés aláírását már nem. 

Aktivisták és az internetes hozzászólók azt nehezményezték, hogy Beckham UNICEF-nél ellátott nagyköveti tisztségével egy olyan állam népszerűsítése nem fér össze, ahol a nők és a bevándorlók jogait eltiporják és a homoszexuálisokat börtönbüntetéssel fenyegetik. A kommentelők azt is megjegyezték, hogy a futballistából lett klubalapító (Beckham az MLS-ben szereplő Miami Inter egyik tulajdonosa) kapzsisága nem ismer határokat, hiszen vagyona már jelenleg is nagyjából 360 millió fontra tehető.

Sajtóértesülések szerint Beckhamet azzal győzték meg, vállalja el a katari ajánlatot, hogy a világbajnokság ideje alatt megengedik a szurkolóknak, hogy szivárványszínű zászlókat lengessenek a stadionokban, valamint arról tájékoztatták őt, hogy a nők jelenléte egyre hangsúlyosabb a politikában.

– David hisz Katar fejlődés iránti elkötelezettségében, és az első, arab országban megrendezendő világbajnokság a pozitív változások egyik fontos lépése lehet. Ő mindig kiállt azon meggyőződése mellett, hogy a futball erejét hídként lehet használni a nézetkülönbségek áthidalására — nyilatkozta egy, a futballistához közeli forrás.

A borítóképen: David Beckham az UNICEF nagyköveteként felszólal a gyermekek világnapján az ENSZ New York-i székházában 2019. november 20-án. Fotó: MTI/EPA/EFE/Kena Betancur

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.