Eldőlt, melyik csapat követi a Fradit a Bajnokok Ligájába

Ugyan szerdán 12-10-re kikapott hazai medencében, de a párharc első mérkőzésén aratott magabiztos sikerének köszönhetően az OSC vízilabdacsapata jutott a Szolnokkal szemben a Bajnokok Ligája csoportkörébe. A Tisza-partiak az Eurokupában folytatják a szereplésüket.

Magyar Nemzet
2021. 10. 20. 20:24
null
Budapest, 2021. oktber 20. Csacsovszky Erik, az OSC jtkosa (j) s a szolnoki Kovcs Gerg a frfi vzilabda Bajnokok Ligja-selejtezjnek harmadik forduljban, az OSC jbuda - Szolnoki Dzsa prharc visszavg mrkzsn a fvrosi Nyki Imre Uszodban 2021. oktber 20-n. MTI/Kovcs Tams Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A továbbjutás kérdése már az első mérkőzésen eldőlt – efelől egyik vezetőedzőnek sem voltak kétségei az OSC kilencgólos, idegenben aratott győzelme (15-6) után a Bajnokok Ligája selejtezőjének utolsó szakaszában. A Dózsa Zsivko Gocics vezetőedző elmondása szerint arra készült, hogy megnehezítse Varga Dániel csapatának a dolgát, de a Nyéki Imre Uszoda lelkes szurkolókkal megtelt lelátói előtt ez sem ígérkezett könnyű feladatnak. 

Már csak azért sem, mert a visszavágót is az OSC kezdte jobban, az első két negyedet 2-1-re nyerve tartotta a kezében az irányítást. A Szolnok a második félidőre azonban magára talált, és a harmadik játékrész végére ledolgozta kétgólos hátrányát. Az utolsó nyolc percben fej fej mellett haladtak a felek, végül két gól döntött – ezúttal a Dózsa javára.

Az OSC előnyéből hétgólnyi a vereség ellenére is megmaradt, a továbbjutása egy pillanatig sem forgott veszélyben. Az újbudaiak így visszavágtak a nagy riválisnak a tavaszi vereségekért (az országos bajnokság és az Eurokupa döntőjében is a Szolnok nyerte a két fél párharcát), és a Ferencváros után – amely alanyi jogon a főtáblára jutott – második magyar csapatként a Bajnokok Ligája csoportkörére készülhetnek, a szolnokiak pedig az Eurokupa negyeddöntőjében folytathatják a szereplésüket.

Bajnokok Ligája, selejtező, 3. szakasz, 2. mérkőzés:

OSC–Szolnoki Dózsa 10-12 (2-1, 2-1, 3-5, 3-5)

A párharc első mérkőzésén: 15-6. Továbbjutott az OSC 25-18-as összesítéssel.

A Bajnokok Ligája főtáblájának mezőnye:

A-csoport:

Jadran Split, FTC Telekom, Olympiakosz Pireusz (görög), VK Novi Beograd (szerb), AN Brescia, Zodiac CNA Barceloneta (spanyol), Dinamo Tbiliszi (grúz/georgiai), Radnicki Kragujevác (szerb)

B-csoport:

Pro Recco (olasz), Waspo Hannover (német), OSC Újbuda, Jug Dubrovnik (horvát), CN Marseille (francia), Steaua Bukarest (román), Spandau 04 Berlin (német), Crvena Zvezda

A borítóképen: Kovács Gergő (jobbra) és Csacsovszky Erik az OSC–Szolnok mérkőzésen. Fotó: MTI/Kovács Tamás

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.