„Fake news!” A Manchester United sztárja kiakadt az angol lapokra

Ritkán reagálnak sztárfutballisták olyan nyíltsággal a róluk megjelent cikkekre, ahogyan Paul Pogba ma megtette. A Manchester United francia világbajnoka szerint az angol bulvársajtó hazug, és még csak szégyenérzete sincsen.

Magyar Nemzet
2021. 10. 27. 17:52
Manchester United v Southampton
Pogba reakciója a kihagyott büntető után. Lukaku (jobbra) számonkérte Fotó: MTI/EPA Rui Vieira
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma reggel azzal volt tele az angol sportsajtó, hogy Pogba lekezelően bánt a Manchester United vezetőedzőjével, Ole Gunnar Solskjaerral. Az alapsztorit a The Sun nevű bulvárlap hozta le, amelytől sokan átvették a cikket.

A francia középpályás az Instagram-történetében reagált a The Sun cikkére, fake newsnak, azaz álhírnek nevezve azt. Majd bővebben is kifejtette álláspontját: „A bulvársajtó ismét vitát akar generálni a száz százalékig valótlan híreivel. Nagy hazugságokból csinálnak címlapsztorikat. Újságírók az én nevemet használják, hogy a semmiből valamit kreáljanak. Egyedül azért foglalkozom most ezzel, hogy az edzőm, a klubom és a szurkolóink iránti érzett tiszteletemet kifejezve világosan megüzenjem: minél kevesebbet olvasol tőlük, annál értékesebb leszel. Nekik nincs szégyenérzetük, és bármit képesek leírni minden alap nélkül.”

A The Sun a cikkében azt állította, hogy Pogba a Liverpool ellen 5-0-ra elveszített rangadó után, amelyen csereként pályára lépve kiállították, az öltözőben bocsánatot kért a csapattársaitól, ám a nagy nyomás alatt lévő Solskjaerhoz egy szót sem szólt. Ebből a lap azt vezette le, hogy a norvég edző elveszítette sztárjai támogatását.

Súlyos hullámvölgybe keveredett a Manchester United, amely a legutóbbi négy bajnokiján csak egyetlen pontot szerzett, és kilenc forduló után mindössze a hetedik helyet foglalja el a Premier League-ben. Solskjaer kirúgásának témáját folyamatosan napirendben tartja az angol sajtó. A The Sun azt is megemlítette, hogy korábban José Mourinho távozásához is az vezetett, hogy Pogbával megromlott a viszonya az Old Traffordon.

Ugyanakkor a játékos bejegyzéséből egyértelmű, hogy ha Solskjaernak mennie kell, az nem azért lesz, mert Pogba úgy döntött, nem akar már együtt dolgozni vele. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.