Francia varázslat a franciák ellen: győri győzelem Metzben

Továbbra is hibátlan a Győri Audi ETO a női kézilabda Bajnokok Ligájában. Ambros Martín csapata 33-29-re győzött a még százszázalékos Metz otthonában, és vezeti a B csoportot.

Magyar Nemzet
2021. 10. 23. 19:32
HANDBALL : Metz Handball vs Gyori Audi ETO KC - DELO EHF Champions League - 5eme journee - 23/10/2021
A Győr csapatkapitánya, Anne Mette Hansen (zöldben) nagyot küzdött a francia védőkkel Fotó: Reuters//Kevin Domas / Panoramic
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sérült Crina Pintea és Faluvégi Dorottya nélkül állt fel a Győri Audi ETO a még százszázalékos Metz ellen a női kézilabda Bajnokok Ligájában. 

Anne Mette Hansen, a Győr dán csapatkapitányának a góljával indult a meccs, de rögvest fordított a  francia csapat. Kari Brattset egyenlített. Hatalmas iramban kezdtek a csapatok: De Paula és Astride N'gouan, Meline Nocandy személyében nagy termetű, magas védőfalat húzott saját kapuja elé. Tudatosan a kettes védők elleni egy az egy elleni játékot, illetve a beálló megjátszását erőltette támadásban. 

Mindkét oldalon a villámlábú emberek brillíroztak. Silje Solberg szűk nyolc perc alatt két védéssel segítette a Győrt, a találkozó első magyar gólját Schatzl Nadine szerezte.

Ryu góljával vette vissza a vezetést az ETO. Beállt az olimpiai bajnok Estelle Nze Minko a győriekhez, Ngouan jelentette az első számú veszélyt a Metznél, szűk negyedóra után már négy góllal állt az ébenfekete francia. Az exsiófoki Tamara Horacek két góllal kezdett a Metzben. De Paulka is elkapta a fonalat, 9-7-re lépett meg a hazai csapat. Ambros Martín azonnal időt kért, és cserélt. A koreai Ryu helyett Veronica Kristiansen érkezett a balátlövő posztra. Pillanatok alatt eltüntette a hátrányt a Győr, sőt, egy 3-0-s rohammal átvette a vezetést, 10-9-re. Emmanuel Mayonnade időkéréssel reagált csapata megtorpanására. Úgy tűnt, nem hatott, 11-9-es előnyt alakított ki Martín csapata, sőt Lukács Viktória még egyet hozzátapaszthatott volna az előnyhöz, de a balszélső ziccert rontott. De még ez is belefért, mert Linn Blohm két góljával 13-10-re „húzott el” a védekezésben feljavuló ETO. 

Fotó: Reuters/Kevin Domas/Panoramic

Mayonnade rögvest újabb időkéréssel igyekezett fékezni a Győr lendületét. Ez úgy-ahogy sikerült, ennél nagyobb gondnak tűnt Nze Minko sérülése, a Győr addig brillírozó irányítóját a kispadon kellett ápolni. „Fű alatt” Nocandy négy góllal hozta lőtávolon belülre a Metzet. Solberg a lehető legjobbkor húzott elő egy bravúrt, Nocandy egyenlítési kísérletét hárította a norvég kapus. Nze Minko visszatért, a fanciák újabb góllal tették szorossá az állást az első félidő végére.

Győri szempontból csapnivalóan kezdődött a második harminc perc: nemcsak kiegyenlített, emberhátrányban a vezetést is átvette a Metz. Lukács és Schatzl is naggyá tette Kapitanovic kapust. Megállt az ETO támadásban, a Solberget váltó Glauser néhány bravúrral tartotta a lelket a csapatban. 18-16-os metzi előnynél kért időt Ambros Martín. Az első félidőben is volt hasonló helyzet, akkor a kétgólos hátrányt egy 3-0-s rohammal tüntette el a Győr. Oftedal pihenőt kapott, Nze Minko jött helyette irányítani, rögtön góllal kezdett az új poszton, majd Schatzl is villant. Pillanatok alatt utolérte ellenfelét az ETO. Sőt, meg is szerezte a vezetést. Újabb 3-0-s roham.

A második félidő második fele döntetlen állásról indult. Nze Minko góljával már kettővel ment az ETO, a látványos győri fordításra időkéréssel reagált a Metz edzője. Glauser védése után megint a legjobb győri, Nze Minko villant. Mínusz kettőről plusz három tíz perccel a vége előtt.

Nze Minko helyett Stine Oftedal érkezett a hajrára, de nem ő, hanem a meccset gyengén kezdő, de a második félidőben fontos gólokat szerző Schatzl Nadine volt a kulcsember. De hiába, mert elég volt két győri hiba támadásban, és kiegyenlített a Metz. Brattset visszavette az előnyt, és a pályára visszaküldött Nze Minko is gólt szerzett, megint kettővel ment el a Győr. 

Ryu góljával dőlt el a meccs, majd a meccs embere, Nze Minko is villant, másfél perccel a vége előtt hárommal ment megint az ETO, a végén 33-29-re győzött Metzben, és tovább nyújtotta a veretlenségi sorozatát a Bajnokok Ligájában.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, B csoport: Metz–Győri Audi ETO 29-33 (15-16). 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.