Horváth Ferenc szerint egymillió meccsen egyszer fordul ez elő

A Mezőkövesd váratlan fordulattal győzött 3-2-re Kispesten a Bp. Honvéd ellen. Horváth Ferenc, a vesztes vezetőedzője szerint ilyen egymillió meccsből csak egyen történik meg, a vendégek mestere, Supka Attila pedig játékosai mentális erejének tulajdonítja a sikert.

Magyar Nemzet
2021. 10. 25. 9:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meglepő fordulatokban gazdag meccsen, mondhatni drámai körülmények között kapott ki a Bp. Honvéd hazai pályán a Mezőkövesdtől. A vendégek hamar vezetést szereztek, majd egy kiállítás miatt tíz főre fogyatkoztak. A hazai csapat ennek megfelelően fölényben futballozott, és nagy erőket mozgósítva a 81. percben sikerült megfordítania az eredményt. Ekkor nem úgy tűnt, hogy a vendégeknek lehetne még keresnivalójuk ezen a találkozón, mégis nyerni tudtak: előbb Batik Bence hibája után egyenlítettek, majd a kispesti védő kezezése miatt megadott tizenegyesből a győztes gólt is megszerezték.

– Nem kezdtünk jól, aztán nagy erőfeszítéseket tettünk a fordítás érdekében – mondta a lefújás után Horváth Ferenc, a Bp. Honvéd vezetőedzője. – Több helyzetet is kialakítottunk, végül csak sikerült fordítanunk. Ami a végén történt, az egymillió meccsen egyszer valósul meg – és épp most, vasárnap délután. Megpróbáltunk mindent, több támadót is bevetettünk, hogy számos beadás érkezzen oldalról. Sajnálom, hogy így alakult. Az lett volna optimális, ha az ellenfél térfelén tartjuk meg a labdát, nem a sajátunkon. Batik Bence sokat tett és tesz is a csapatért, a hiba benne van a játékban. Ráadásul éppen az ő kezére lőtte a kövesdi játékos a labdát, ezután következhetett a tizenegyes. Szóval, eszem ágában sincs ráhúzni a vizes lepedőt.

A Bp. Honvéd tíz meccset játszott eddig a bajnokságban, és mindegyiken kapott gólt. Horváth Ferenc elmondta, a válogatott szünetben is elsősorban a védekezés rendbetételével foglalkoztak, de van még mit tenni ezen a téren. 

Supka Attila, a Mezőkövesd vezetőedzője ezer szállal kötődik a Honvédhoz, ott nevelkedett, ott lett élvonalbeli futballista, és háromszor is ült a felnőtt csapat kispadján.

– Rengeteget jelent nekem a Honvéd, de a történteket már lezártam magamban, és a jövőre koncentrálok – mondta, majd rátért a mérkőzésre: – Mezőkövesden van most feladatom, bent kell tartanunk az együttest. Úgy kezdtünk, ahogyan elterveztük. Azt kértem, futballozzunk bátran, merjünk egy az egyben játszani, támadjunk vissza már az ellenfél térfelén, hiszen ott sebezhető a Honvéd – be is jött. A kiállítással persze nem kalkulálhattunk, de a szünetben megbeszéltük, még kapott gól nélkül is lehozhatjuk a meccset. Sajnos nem valósult meg, mert túlságosan magunkra húztuk az ellenfelet, ugyanakkor tudtam, lesz még lehetőségünk. Szerencsére sikerült fordítanunk.

A Mezőkövesd sikerének az egyik fontos kulcsa a kapus, Antal Botond teljesítménye volt, aki bravúrok sorát mutatta be Kispesten. Supka Attila elárulta, Antal Botond kényszerűségből került be a csapatba, mert az első számú kapus, Riccardo Piscitelli megbetegedett. Hozzátette, az irányításával ez volt a Mezőkövesd második győzelme, és ehhez elsősorban mentálisan kellett rendbe tennie a csapatot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.