Izgalmas hajrá után mentett pontot a Fradi a BL-ben

Hat perccel a vége előtt még kétgólos hátrányban volt, de visszajött a Ferencváros a női kézilabda Bajnokok Ligájában a dán Esbjerg ellen. A mérkőzés legjobbjának a Fradi holland légiósát, Angela Malesteint választották, a magyar bajnok öt ponttal az A csoport élén áll, az Esbjerg a harmadik.

Magyar Nemzet
2021. 10. 16. 17:47
Malestein (26) nem csak védekezésben volt hatékony Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Rosztov elleni idegenbeli diadal után a Ferencváros a nyáron alaposan megerősített dán Esbjerget fogadta a női kézilabda Bajnokok Ligájában. Az Esbjerg kellemes emlékeket ébreszthetett a Fradi szurkolóiban: tavaly október 11-én a koronavírus miatt megfogyatkozó, nyolc meghatározó játékosát nélkülöző FTC szenzációs győzelmet aratott idegenben a dán Esbjerg ellen. Akkor még nem szerepelt a csapatban a norvég Henny Reistad, aki a z előző szezonban a Vipersszel megnyerte a BL-t, és őt választották a Final Four legjobb játékosának.

Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre

Remekül, lendületesen és sokoldalú játékkal kezdett a Ferencváros: Emily Bölk elemében volt, remekül lőtt, pontosan készített elő. De nem csak átlövőposzton volt erős a magyar bajnok, Kisfaludy Anett emberfeletti munkát végzett a beállóposzton. A szellemes játék megtorpant: a félidő hajrájában az Esbjerg 4-0-s rohammal fordított, és csak egy utolsó pillanatban eleresztett Klujber-bombával sikerült döntetlenre alakítani az állást a szünetig. Az első harminc percben az idegenlégiósok vitték a prímet: a 16 gólból 11-et külföldiek lőttek, Bölk és Malestein négyet-négyet, Stolle kettőt, Grbic egyet.

A szünet után Janurik Kingát Bíró Blanka váltotta a Fradi kapujában, és az első számú kapus több bravúrral kezdett. Ellépni mégsem tudott az FTC, főképp a fegyelmezetlen védekezése miatt maradt a döntetlenközeli részeredmény. Továbbra is a németek húzták leginkább a Ferencváros szekerét, Bölk zseniálisan, lőtt, osztogatott. A másik oldalon Reistaddal és Breistöllel szemben nem volt ellenszer, hatalmas bombagólokkal sokkolták a Fradi-tábort.

Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre

Elek Gábor időkérése után csak annyiban változott a helyzet, hogy a Ferencváros védekezése javult, de a támadójáték minősége csökkent. Belül az utolsó tíz percen már két góllal vezetett, sőt a háromgólos előnyért támadhatott az Esbjerg, de Bíró bravúrja életben tartotta a fradista reményeket, ám Malestein és Márton góljával kiegyenlített az FTC. Sőt, a győzelem is a kezében volt, de Grbic lövését könnyedén védte a dánok kapusa. 

Breistöl lövése fölé szállt, hat másodperce maradt a Fradinak, hogy megszerezze a győztes gólt, de nem járt sikerrel. 31-31 lett a vége. 

A Ferencváros holland légiósát, a 12 gólos Angela Malesteint választották a mérkőzés legjobb játékosának. Három forduló után az FTC az A csoport első helyén áll, az Esbjerg a harmadik helyről várja a folytatást.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, A csoport: FTC-Rail Cargo Hungaria–Esbjerg 31-31 (16-16)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.