Koronavírustesztet hamisított, az egész idényre eltiltották

Egy korábbi vírustesztje silány minőségű módosított változatával próbált meg belógni az egyik versenyhétvégére.

Magyar Nemzet
2021. 10. 20. 15:56
Motorcycling Grand Prix of the Americas
epa09504580 French rider Fabio Quartararo (front) of Monster Energy Yamaha in action during the Moto GP race of the Motorcycling Grand Prix of the Americas at the Circuit Of The Americas in Austin, Texas, USA, 03 October 2021. EPA/ERIK LESSER Fotó: ERIK LESSER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyorsaságimotoros-világbajnokság berkein belül továbbra is nagyon szigorúan veszik a járványhelyzetet, így a MotoGP paddockjába csak negatív PCR-teszttel lehet belépni – a személy oltottsági státusától függetlenül. Aki megszegi a szabályokat vagy ügyeskedni próbál, az keményen megbűnhődik.

Vannak azonban olyanok, akik már ráuntak a tesztelésre. A The Race portál számolt be róla, hogy az egyik csapat egy szerelőjét rajtakapták, hogy egy korábbi vírustesztje silány minőségű módosított változatával próbált meg belógni az egyik versenyhétvégére. 

Alighanem most már a szerelő is megbánta a tettét, ugyanis a döntéshozók nem ismertek kegyelmet, és a vétkest határozatlan időre, de legalább az év végéig kitiltották a MotoGP-hez kapcsolódó eseményekről, tehát a hátralévő három versenyhétvégén sem vehet részt.

Ugyanakkor nemcsak a lebukott szerelőnek gyűlt meg a baja a teszteléssel. Egy teszt ára a helyszíntől függően 80 és 150 euró között mozog, ezek kifizetése jelentősen megemeli a csapatok költségeit. Az idény egy korábbi szakaszában Paolo Simoncelli, a Moto3-as SIC58 csapatfőnöke panaszolta el, hogy a járványhelyzet alatt a koronavírustesztekre majdnem hetvenezer eurót kellett kiadnia, miközben más sportágakban az oltottsági igazolvány is elég a belépéshez, nincs szükség PCR-tesztekre.

A borítóképen: Fabio Quartararo (elöl) az Amerikai Nagydíjon.  Fotó: EPA/Erik Lesser

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.