Lovrencsics Gergő nem szerepel többé a magyar válogatottban

Videóüzenetben jelentette be Lovrencsics Gergő, a horvát Hajduk Split játékosa, hogy többé nem szerepel a magyar válogatottban.

Magyar Nemzet
2021. 10. 20. 20:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) közzétett egy videót a hivatalos Facebook-oldalán, amelyben a 44-szeres magyar válogatott védő, Lovrencsics Gergő elmondta, többé nem szerepel a nemzeti csapatban. A futballista a nyáron váltott klubot, a Ferencváros után a horvát Hajduk Split játékosa volt, és eddig 44-szer szerepelt a válogatottban. Illetve a jelek szerint ez a végleges szám. A 33 éves védő először 2013. június 6-án, Kuvait ellen játszott a magyar nemzeti csapatban, eleinte jobbszélsőként, majd jobb oldali védőként számítottak Lovrencsicsre a szövetségi kapitányok, aki 2015-ben, a Görögország elleni Európa-bajnoki selejtezőn szerezte egyetlen gólját a válogatottban.

 

 

A labdarúgó a videójában ezt mondja:

„Kedves szurkolók! Pályafutásom fontos pontja érkezett el. Aki ismer, pontosan tudja, hogy az a típusú játékos vagyok, aki mindig száz százalékot szeretne nyújtani. Most, 33 évesen viszont úgy érzem, hogy nem mindig vagyok erre képes két fronton. Ezért, bár nehéz volt, de úgy döntöttem, a magyar válogatottban átadom a helyem a fiataloknak, tehát nem lépek többet pályára a nemzeti csapatban. Életem egyik legnagyobb büszkesége az a 44 alkalom, amikor magamra önthettem a címeres mezt, továbbá a két Eb-szereplés, amelyről mindig mesélni fogok a családtagjaimnak, akik szintén szerepet játszottak a döntésem meghozatalában. Marco Rossinak és a korábbi szövetségi kapitányoknak, stábtagoknak, akikkel együtt dolgozhattam, roppant hálás vagyok. Nem is beszélve rólatok, szurkolókról, akikkel közösen élhettük át a már említett két Európa-bajnoki szereplést, s felejthetetlen élményt szerezhettünk. Sok sikert kívánok a csapatnak, a szövetségi kapitánynak és nektek, szurkolóknak, akiknek táborát mostantól én is erősítem a válogatott mérkőzéseken.” 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.