Magabiztos magyar siker a Bajnokok Ligája nyitányán

Az OSC 14-8-ra legyőzte a román Steaua București együttesét a férfi-vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, a nyitóforduló szerdai játéknapján.

Forrás: MTI2021. 10. 27. 20:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az OSC a selejtezőből jutott a legrangosabb európai kupasorozat főtáblájára, az utolsó körben azt a Szolnokot búcsúztatta, amellyel szemben az előző idény végén elbukta az Eurokupa, illetve az ob I fináléját is.

Varga Dániel együttese már az első negyedben elhúzott ellenfelétől, előnyét pedig fokozatosan növelve magabiztos győzelmet aratott.

Ebben a csoportban még a címvédő olasz Pro Recco, két német csapat, a Waspo Hannover és a Spandau Berlin, a horvát Jug Dubrovnik, a francia CN Marseille és a szerb Crvena Zvezda szerepel.

Az OSC következő ellenfele november 10-én a Crvena Zvezda lesz.

A két nyolccsapatos csoportból az első négy helyezett jut a sorozat belgrádi nyolcas döntőjébe, ugyanakkor a házigazda, a Ferencvárossal azonos csoportban szereplő Novi Beograd helye garantált a végjátékban.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló, B csoport:

OSC Újbuda–Steaua București (román) 14-8 (4-2, 3-2, 4-2, 3-2).

A magyar csapat gólszerzői: Vigvári, Burián, Manhercz 3-3, Salamon 2, Sziládi, Aranyi, Hárai 1-1.

Kedden játszották:

A csoport:

Brescia (olasz)–FTC-Telekom Waterpolo 8-8 (1-2, 2-2, 3-3, 2-1)

 

Sima szolnoki vereség

A címvédő Szolnoki Dózsa ötgólos hátrányba került a férfi-vízilabda Eurokupa negyeddöntőjében, amelynek első mérkőzésén, szerdán 9-4-re kikapott a CC Ortigia vendégeként.

Nehezen lendültek játékba a csapatok, az első gólt a második perc végén a hazaiak szerezték, amelyre az ötödik percben még felelni tudott a vendégcsapat. Az első negyed végén azonban ismét előnybe került az Ortigia, amely a harmadik játékrész közepétől már biztosan tartotta kézben a mérkőzést a szerény támadójátékot nyújtó Szolnokkal szemben. A mérkőzés legeredményesebb játékosaként a hazai gárdában a csapatkapitány Christian Napolitano négy találattal zárt.

 

Eurokupa, negyeddöntő, első mérkőzés:

CC Ortigia (olasz)–Szolnoki Dózsa 9-4 (3-1, 0-1, 4-2, 2-0).

A magyar csapat gólszerzői: Angyal, Nagy Á., Kovács G., Milakovic 1-1.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.