Marco Rossi várja a minőségi tippeket a keretébe

A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra kikapott Albániától, így gyakorlatilag lemondhat a 2022-es világbajnokságról. Marco Rossi szövetségi kapitány ezt már meg is tette, ugyanakkor úgy érzi, csapata játékban felvette a versenyt az albán válogatottal.

2021. 10. 10. 0:08
Magyarország Albánia  Marco Rossi Fotó: Kurucz Árpád
Magyarország Albánia Fotó: Kurucz Árpád Fotó: Arpad Kurucz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy Albániában, Magyarországon is 1-0-ra kikapott a nemzeti csapat Albániától, így csodaszámba menő eredmények sorozata kellene ahhoz, hogy elérjük a pótselejtezőt. nem számolgat, kijelentette, hogy biztosan nem leszünk érdekeltek a pótkvalifikációban. Azt viszont nem gondolja, hogy ez hatással lenne az állására.

– 2019 óta vagyok itt, menet közben a C-ből az A ligába jutottunk a Nemzetek Ligájában, kijutottunk az Európa-bajnokságra. Az Eb óta valóban visszaesett a teljesítmény, de ez benne van a futballban. Játékban nem maradtunk alul Albániával szemben, de támadásban hiányzott a minőség. Természetesen vállalom a felelősséget, én irányítom a csapatot, én cserélek, de a játékosállomány nem csak rajtam múlik. Csak a leszüretelt szőlőből lehet bort készíteni. Ha bárki, akár privátban is ajánl játékosokat, örömmel veszem, de minőségi labdarúgók legyenek, ne baráti alapon dobják be a neveket.

Rossi szerint az, hogy a vb-kvalifikáció lehetősége már elúszott, nem lesz hatással a csapat teljesítményére a következő fordulóban, a keddi, Anglia elleni idegenbeli találkozón.

– A motivációt az jelenti, hogy a hazájuk mezéért küzdenek. Úgy kell képviselnünk Magyarországot, hogy emelt fővel jöhessünk le a pályáról.

A borítóképen: Marco Rossi. Fotó: Kurucz Árpád

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.