Mbappé megverte Willi Orbánt, Messi nagyon becsapta Gulácsit + videó

A Bajnokok Ligájában a Paris Saint-Germain és az RB Leipzig fordulatos meccse 3-2-es hazai győzelemmel zárult.

2021. 10. 19. 23:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában az A jelű négyesben az FC Bruges–Manchester City meccset kedden már 18.45-ös kezdéssel lejátszották, és az angol sztárgárda könnyedén, 5-1-re nyert idegenben. Ezzel hat pontja lett, a belgáknak maradt négy, majd jött a Paris Saint-Germain–RB Leipzig találkozó, a négypontos párizsiak és a nulla ponttal álló lipcseiek randevúja.

A Parc des Princes-ben a csapatok így álltak fel, PSG: Navas – Hakimi, Marquinhos, Kimpembe, Nuno Mendes – A. Herrera, Gueye, Verratti – Messi, Mbappé, Draxler.

RB Leipzig: Gulácsi – Klostermann, Orbán, Simakan – Mukiele, Laimer, Adams, Haidara, Angelino – Nkunku, André Silva.

A vendégeknél tehát a három magyar válogatott légiós közül és is a kezdőben kapott helyet, a kispadra ülhetett le. A hazaiaknál a sérüléssel bajlódó oda sem, a brazil klasszis a lelátón próbálta álcázni magát. Meglepetésre az RB Leipzig kezdett veszélyesebben, Navasnak előbb Laimer lövését, majd André Silva fejesét kellett hárítania, a 10. percben viszont a PSG megszerezte a vezetést. Egy kontrából – amit Messi szabálytalansága előzött meg, de Marco Guida olasz játékvezető szemet hunyt – Mbappé lépett ki, az egyedül hátul maradt Orbán csak hátrált, a francia támadó pedig miközben középre mozgott, 16 méterről visszahúzta a labdát, és kilőtte a jobb alsó sarkot. A labda Orbán lábai között talált utat Gulácsi kapujába, a hálóőrnek esélye sem volt hárítania (1-0). Azért lássuk be, Mbappé ellen nem könnyű... Válogatottunk védője csak úgy tudott törleszteni, hogy a 18. percben felborította Mbappét, kapott is érte egy sárga lapot.

A lipcseieket azonban nem törte meg a gól, továbbra is ott volt a veszély a játékukban, a 27. percben André Silva 11 méterről fordulásból a kapufát találta el. Egy perc múlva aztán jött a gól is, egy remek támadás a portugáltól indult, és ő is fejezte be, Angelino centerzése után az ötös jobb oldali sarkáról lőtte be a labdát (1-1). Hátul Orbán is magára talált, és a félidő vége előtt még a túloldalon Nkunkunak adódott két helyzete.

Az 57. percben pedig már a vendégek vezettek! Balról Angelino kanyarította középre a labdát, és Mukiele a védőket megelőzve hat méterről kapásból bevágta (1-2). A 67. percben egy védelmi hiba után azonban egyenlített a PSG, Adamstól vették el a labdát, majd Mbappé Messihez passzolt, akinek a közeli lövését Gulácsi a kapufára tolta, de a gólvonalon csorgó labdát az argentinnak csak be kellett pöckölnie (2-2). 

Messi köszönte a remek passzt Mbappénak:

A 74. percben pedig újra a házigazda vezetett. Simakan teljesen feleslegesen szabálytalankodott Mbappével szemben a 16-oson belül, s a jogos 11-est Messi úgy értékesítette, hogy kivárva csak lazán beemelte, „bepanenkázta” a labdát a kapu közepébe, miután Gulácsi elvetődött balra (3-2). Az RB Leipzig cserékkel próbálkozott, de Szoboszlai Dominik nem állt be. A 94. percben még Mbappé az égbe lőtt egy 11-est – Messi nagyvonalúan lemondott a mesterhármas lehetőségéről –, így az eredmény nem változott, a PSG 3-2-re győzött. Az A csoportot változatlanul a párizsiak vezetik, a lipcseieknek pedig továbbra sincs pontjuk.

A találkozó összefoglalója az M4sport.hu oldalon megtekinthető.

A B csoportban a Liverpool is fordulatos találkozón nyert 3-2-re az Atlético Madrid otthonában. Az angolok 13 perc alatt kétgólos előnyre tettek szert, azonban a spanyolok duplájával még a szünet előtt egyenlítettek. A világbajnok francia csatár mégis negatív hős lett, mert kiállítása miatt a hazaiak emberhátrányba kerültek, a Liverpool pedig a létszámfölényét kihasználta Mohamed Szalah értékesített büntetőjével.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló:

A csoport:

Paris Saint-Germain (francia)–RB Leipzig (német) 3-2 (1-1), gólok: Mbappe (10.), Messi (67., 74., utóbbit 11-esből), illetve Silva (28.), Mukiele (57.).

FC Bruges (belga)–Manchester City (angol) 1-5 (0-2), gólszerzők: Vanaken (81.), illetve Cancelo (30.), Mahrez (43., 84., előbbit 11-esből), Walker (53.), Palmer (67.).

Az állás: 1. Paris Saint-Germain 7 pont, 2. Manchester City 6, 3. FC Bruges 4, 4. RB Leipzig 0.

B csoport:

Porto (portugál)–Milan (olasz) 1-0 (0-0), gólszerző: Diaz (65.). 

Atlético Madrid (spanyol)–Liverpool (angol) 2-3 (2-2), gólszerzők: Griezmann (20., 34.), illetve Szalah (8., 78., utóbbit 11-esből), Keita (13.), piros lap: Griezmann (52., Atlético Madrid). 

Az állás: 1. Liverpool 9 pont, 2. Atlético Madrid 4, 3. Porto 4, 4. Milan 0.

C csoport:

Ajax Amsterdam (holland)–Borussia Dortmund (német) 4-0 (2-0), gólszerzők: Reus (11., öngól), Blind (25.), Antony (57.), Haller (72.).

Besiktas (török)–Sporting Lisboa (portugál) 1-4 (1-3), gólszerzők: Larin (25.), illetve Coates (15., 27.), Sarabia (44.), Paulinho (89.). 

Az állás: 1. Ajax 9 pont, 2. Dortmund 6, 3. Sporting 3, 4. Besiktas 0.

D csoport:

Internazionale (olasz)–Sheriff Tiraspol (moldovai) 3-1 (1-0), gólszerzők: Dzeko (35.), Vidal (58.), de Vrij (67.), illetve Thill (52.).

Sahtar Donyeck (ukrán)–Real Madrid (spanyol) 0-5 (0-1), gólszerzők: Krivcov (38., öngól), Vinicius Junior (51., 56.), (65.), Benzema (91.). 

Az állás: 1. Sheriff Tiraspol 6 pont, 2. Real Madrid 6, 3. Internazionale 4, 4. Sahtar Donyeck 1.

Borítókép: szerezte meg a vezetést a PSG-nek. Forrás: Twitter/Paris Saint-Germain

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.