Még Coutinho is betalált, bemutatkozott Agüero − focizott a Barça

Hátrányból fordítva 3-1-re legyőzte a Barcelona a Valenciát. Az idényben talán először jó játékkal.

Magyar Nemzet
2021. 10. 17. 23:25
null

Hátrányból fordítva 3-1-re legyőzte a Barcelona a Valenciát. Az idényben talán először jó játékkal.

Döcög a Barcelona szekere, de már a Valencia elleni kezdőcsapat is megmutatta, mitől különleges Messi nélkül, helyenként kínlódva is a katalán csapat. Hat saját nevelésű játékos − Sergi Roberto, Piqué, Jordi Alba, Busquets, Ansu Fati − szerepelt a kezdőtizenegyben. Ez lényegében példátlan a futball elitjében.

Amikor Gaya az 5. percben − Ter Stegent meglepve a 17 méterről eleresztett lövéssel − a vendégeknek szerzett vezetést, arra gondolhattunk, újabb fejezet következik a Barcelona szenvedéstörténetéből. Aztán másként alakultak a dolgok. 

Először is láthattunk egy olyan gólt, amelyik többi Messi-találat tükörképe is lehetne. Ansu Fati kényszerítőzött Depayjal, a visszakapott labdát a 16-os sarkától mesterien tekerte a hosszú alsóba, csak éppen jobb lábbal. A Levante ellen góllal visszatért csatár megszerezte a második gólját az idényben.

Fati a vezetés megszerzésben is jelentős érdemet szerzett, ő harcolta ki a büntetőt, amit Memphis Depay elemi erővel bombázott a bal felsőbe. 

A még mindig csupán 18 éves játékost Ronald Koeman egy óra elteltével lecserélte, Coutinho állt be helyette. A brazil, aki szárnyalt Liverpoolban, de Barcelonában évek óta csak a helyét keresi, góllal hálálta meg a bizalmat, igaz, majdnem elbénázta a ziccert, Dest beadása után előbb térden rúgta magát, majd az öt méterről leadott lövése csak szerencsével vágódott a hálóba. Coutinho ebbn az idényben az első gólját szerezte, s az előzőben is csupán kettőig jutott.

Az utolsó percekre beállt is − az idényben először. A 3-1-es győzelem mellett az ő felépülése is jó hír a katalánok híveinek. Bizony ráfér az erősítés a Barcelonára, a Bajnokok Ligája csoportkörét két vereséggel kezdte, szerdán a Dinamo Kijev ellen muszáj nyernie, vasárnap pedig következik a Real Madrid elleni rangadó.

Győzelmével a Barca feljött a hetedik helyre a spanyol bajnokságban. Persze úgy is fogalmazhatunk, hogy még mindig csak hetedik.

La Liga, 9. forduló:

FC Barcelona-Valencia 3-1

Villarreal-Osasuna 1-2

Celta Vigo-Sevilla 0-1

Rayo Vallecano-Elche 2-1

Real Sociedad-Real Mallorca 1-0

Levante-Getafe 0-0

hétfőn játsszák:

Alavés-Betis 19.00

Espanyol-Cádiz 21.00

A Granada-Atlético Madrid és a Real Madrid-Athletic Bilbao találkozókat elhalasztották.

 

Az élcsoport: 1. Real Sociedad 20 pont, 2. Real Madrid 17, 3. Sevilla 17, 4. Atlético Madrid 17, 5. Osasuna 17, 6. Rayo Vallecano 16, 7. Barcelona 15.

A borítóképe: Ansu Fati akcióban

Forrás: AFP

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.