Németországi hullámvasút, egy ponttal szállt le a Szeged

32-32-es döntetlent játszott a Pick Szeged a THW Kiel otthonában, a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében.

2021. 10. 20. 20:42
null
A szegedi Mario Sostaric a kézilabda férfi NB I döntõjében játszott Telekom Veszprém - MOL-Pick Szeged mérkõzés elõtt Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly Kiel jelentette a végállomást a Pick Szeged számára a Bajnokok Ligájában, a nyolcaddöntőből kettős sikerrel jutott tovább a THW. A szerda esti németországi csoportmeccsen még kisebb volt a tét, ugyanakkor a szegedi csapat bravúrral javított volna a múlt heti, Elverumtól elszenvedett váratlan vereség után.

Nagyszerűen kezdett a magyar együttes a négyszeres BL-győztes otthonában, tizenöt perc után Kent Robin Tönnesen és Sebastian Frimmel vezérletével 10-5-ös vezetésre tett szert a Szeged. A Kiel vezetőedzője, Filip Jícha azonban változtatott, a beküldött Nikola Bilykkel sokat javult a hazai támadójáték, a szegediek pedig nem tudták tartani az első negyedórában diktált tempót. A szünetre már háromgólos hátrányban vonulhatott a magyar csapat, amelyen az sem segített, hogy 13-13-nál a játékvezetők nem ítéltek gólt a javára, noha a labda jócskán a gólvonalon túlra került.

Volt olyan időszak a második félidőben, amikor úgy tűnt, nem múlik semmi a rossz ítéleten, hét góllal is ellépett a német csapat, amely sokkal több gólt dobott könnyen, gyors indítás után, mint a Szeged. Juan Carlos Pastor időkérése után viszont közelített a magyar együttes. Sőt az utolsó percekre több emberelőnyt kihasználva ki is egyenlített a Szeged. A felzárkózást a jobb szélről hibátlanul tüzelő Mario Šoštarič vezette, aki mind az öt gólját a második félidőben dobta, s ezzel a magyar csapat legeredményesebb játékosa lett.

A győzelemért bő egy percet támadhatott folyamatosan a Kiel, de Mirko Alilović hárított, majd bedobta a labdát a túloldalon üresen maradt kapuba. Csakhogy ezt már sípszó után tette, mert Pastor időt kért. Sosem derül ki, hogy megadták volna-e a gólt az időkérés nélkül, a maradék két másodpercben pedig már semmire nem volt esély. A németországi hullámvasút végén egy bravúrpont jutott a Szegednek. A kezdés és az utolsó másodpercek alapján elszalasztott esélyről (a Pick Szeged így továbbra sem nyert még története során Kielben), a hétgólos hátrányra visszagondolva nagy mentésről beszélhetünk.

Bajnokok Ligája, A csoport

THW Kiel–Pick Szeged 32-32 (17-14)

(A borítóképen Mario Šoštarič, aki a Szeged legeredményesebb játékosa volt Kielben. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.