Sallai Roland volt a kárvallottja a magyar légiósok összecsapásának

Az angolok elleni 1-1 után a magyar válogatott légiósai szerteszéledtek a világban, és a hét végén már a klubjaikban próbáltak meg helytállni. Ez többeknek sikerült is, de olyanok is letették a névjegyüket a soros fordulóban, akik manapság nem tagjai Marco Rossi szövetségi kapitány keretének. Ilyen például Gyurcsó Ádám és Futács Márkó, ők gólt szereztek, utóbbi ráadásul így mutatkozott be új csapatában. Szokásos körképünkben ezúttal tágítottuk a kört, nem csak a jelenlegi válogatotthoz tartozó magyar futballistákról számolunk be.

2021. 10. 18. 7:38
Fotó: KAMIL ZIHNIOGLU
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar a magyarral csapott össze a Bundesliga hétvégi fordulójában, ráadásul szó szerint. A Freiburg–RB Leipzig mérkőzésen a házigazdáktól a vendégektől pedig ütközött egymással, előbbi annyira fájlalta a térdét, hogy le kellett cserélni. Sallai jól láthatóan nehezményezte is válogatottbeli csapattársa belépőjét, ám az első hírek szerint nincs komoly gond, nem súlyos a sérülése, még ha egyelőre nem is tud rendesen futni. A kárvallott egyébként a szünetben állt be, akkor a Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot is bevető lipcsei együttes – Szoboszlai 78 percet töltött a pályán – még 1-0-ra vezetett, ám a Freiburg egyenlített, és tartja az előkelő negyedik helyét.

 

Fotó: Europress/AFP/Tom Weller

 

egyébként múlt hét kedden elkezdte az edzéseket, de még nem nevezték a Dortmund ellen pályára lépett Mainz keretébe, amely 3-1-re kapott ki idegenben. Novothny Soma viszont játszhatott a Bochumban, amely 1-0-ra győzött a Fürth vendégeként, igaz, a magyar csatárt csak a 93. percben cserélték be.

Futács Márkó ezen a héten szerződött a szlovén Olimpija Ljubljanához, és frissiben többek között ezt nyilatkozta a Nemzeti Sportnak:

– Bajnokságot nyernének, és én is ezért jöttem ide. Vonzó volt, hogy ennyire nagyra törők a tervek. Az első gólomra nem akarok sokat várni, ha egy csatár az első két-három meccsén gólt szerez, az az egész idényét meghatározza.

 

Fotó: Olimpija Ljubljana

 

A szavakat pedig tettek követték. A magyar csatár azonnal bekerült az Olimpija kezdőjébe, és ha már ott volt, győztes gólt szerzett az 53. percben a Tabor Sezena ellen. Horvátországban az NK Osijek a Slaven Belupo vendége volt, és nyert 2-0-ra, Kleinheisler László a 71. percig volt a pályán, a Hajduk Split pedig Lovrencsics Gergővel végig a fedélzeten 2-0-ra kikapott a Sibenik vendégeként. Ugyancsak 2-0-t játszott Szerbiában a Partizan Beograd, ennyire győzte le a Radnik együttesét, Holender Filipet a 76. percben cserélték be.

Cipruson két magyar játszik, az Omonia Nicosia Lang Ádámot bevetve 1-0-lal otthon tartotta a három pontot az Apollon ellen, az AEK Larnaca pedig 3-0-ra nyert hazai pályán a Paeek ellen, Gyurcsó Ádám 64 percet töltött a pályán, és ő szerezte a második gólt, nem is akármilyent.

 

GYURCSÓ ÁDÁM MÉRKŐZÉSÉNEK AZ ÖSSZEFOGLALÓJA

 

Varga Rolandnak nem sok öröme telhetett az eddigi hat bajnoki mérkőzésében, az Egyesült Arab Emírségekben az al-Ittihad-Kalba csapatában lényegében nem akadt még emlékezetes momentuma a 31 esztendős válogatott játékosnak, pénteken viszont kiosztott egy gólpasszt a helyi kupa nyolcaddöntőjében. Ezúttal is csereként lépett pályára a 62. percben, és tizenhárom perccel később adta azt a gólpasszt, amellyel kialakult a 4-0-s végeredmény az al-Uruba ellen. Az olasz másodosztályban két magyart alkalmaznak, az 56. percben állt be a Pisába, amely 2-1-re kikapott a Crotone otthonában, a Parma edzője pedig végig a kispadon tartotta Balogh Botondot a Monza ellen. Az orosz élvonalban a Nyizsnyij Novgorod Kecskés Ákossal a védelmében szenvedett 2-0-s vereséget a Krilja Szovjetov vendégeként, Svájcban pedig Bolla Bendegúz 85 percet kapott kezdőként a Lausanne-ban 3-1-es kudarcot vallott Grasshoppersben. A török bajnokságban a Fenerbahce szerzett vezetést a Trabzonspor stadionjában, ám a házigazda 3-1-re fordított, Szalai Attila végig a pályán volt.

Szlovákiában a sérüléséből gyógyuló Holman Dávid nem szerepelt a Slovan Bratislava keretében, amit ezúttal aligha bánt, mert méretes botrányt úszott meg: a Spartak Trnava stadionjában negyedóra után félbeszakadt a mérkőzés, miután a pozsonyi szurkolók a pályára rohantak, és ott összeverekedtek a példájukat követő hazai drukkerekkel. Ennél jóval békésebben zajlott le a Dunaszerdahely meccse Zsolnán az MSK Zilina ellen. A DAC már a tizenötödik másodpercben vezetést szerzett, a vége 2-0-lett, Hahn Jánost a 68. percben lecserélték, viszont végigjátszotta a mérkőzést. Először fordult elő ebben az idényben, hogy a Fortuna Ligában a DAC sorozatban másodszor győzött, a zsolnai siker után a csallóközi csapat csak rosszabb gólkülönbséggel szorul a negyedik helyre. 

 

Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre

 

Schäfer András a találkozó utolsó másodperceiben nagyon közel volt, hogy augusztus után októberben is ő szerezze a hónap gólját. Jó harmincöt méterre volt a kaputól, amikor észrevette, hogy a tizenegyespontnál áll a hazaiak kapusa, az ügyes emelése után csak pár centiméter hiányzott a gólhoz.

– Edzéseken nagyon sokszor gyakorlom ezt a bökést. Mi így hívjuk. De sajnos ma nem jött össze. Majd talán legközelebb – mesélte jókedvűen a DAC és a magyar nemzeti csapat erőssége a Nemzeti Sport tudósítójának.

Az észak-amerikai profi ligában három légiósunk vitézkedik, közülük Schőn Szabolcs csapata, a Dallas csak a hét közepén lép majd pályára. Játszott viszont a Philadelphia Union, amely 2-1-re verte a házigazda Cincinnatit, az 57. percben állt be. A Kansas City a Vancouver Whitecaps vendége volt, és 2-1-es vereséggel utazott haza. A 36. percben már kétgólos hátrányban volt a Sporting Kansas City, amely az első félidő hajrájában szépített: Sallói Dániel vette észre a jobb szélen felfutó Johnny Russellt, aki a tizenhatosról remek gólt lőtt a jobb alsó sarokba. A magyar válogatott támadónak ez volt a nyolcadik asszisztja az idényben, emellett van 16 gólja. A második játékrész nagy Sporting-mezőnyfölényt hozott, ugyanakkor kaput eltaláló lövést nem, így a playoffba kerülésért harcoló Vancouver Whitecaps fontos három ponttal gazdagodott, a Kansas a második a csoportjában, Sallói pedig végig a pályán volt.

A KANSAS MÉRKŐZÉSÉNEK AZ ÖSSZEFOGLALÓJA, SALLÓI GÓLPASSZA 3:17-TŐL

 

 

 

 

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.