A Dárdai-fiú újabb lépése az álmához – a német válogatotthoz

Fontos nap lehet a pénteki Dárdai Márton pályafutásában. A Hertha Berlin labdarúgója, Dárdai Pál fia bemutatkozhat a német U21-es válogatottban, amely már a Hans-Dieter Flick vezette Nationalelf előszobájának tekinthető. Egy újabb lépéssel közelebb a Dárdai fiú az álma felé és egy újabb lépéssel távolabb a magyar nemzeti csapattól.

2021. 11. 12. 6:32
Dárdai Márton
Before the game: Jhon Cordoba (Hertha) and Marton Dardai (Hertha). GES / Football / 1. Bundesliga: Borussia Dortmund - Hertha BSC Berlin, March 13th, 2021 Football / Soccer: 1st League: BVB Borussia Dortmund vs. Hertha, March 13, 2021 | usage worldwide (Photo by Edith Geuppert / GES-Sportfoto / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: Europress/AFP/Edith Geuppert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

szövetségi kapitány még szeptemberben elárulta, Dárdai Márton válaszára vár, hogy vállalja-e a szereplést a magyar válogatottban. Azt nem tudni, hogy középső fia azóta írt-e levelet vagy legalább egy SMS-t Rossinak, de az is tekinthető egyfajta válasznak, hogy a 2023-as U21-es Európa-bajnokság ma 18.15-kor kezdődő selejtezőjén bemutatkozhat a német U21-es válogatottban Lengyelország ellen.

A Hertha színeiben eddig 18 Bundesliga-meccsen pályára lépett, mindössze 19 éves középhátvéd korábban már szerepelt a német utánpótlás-válogatottakban, az U16-os, az U17-es és az U19-es korosztályokban is, sőt szeptemberben az U20-ba is meghívót kapott, ám ott végül nem lépett pályára. Az U21-es együttes keretébe most először került be, és ez már komoly elismerést jelent, hiszen a felnőttválogatott előszobájáról van szó.

Jó esély van arra, hogy Dárdai be is mutatkozhat a német U21-ben. Az előző idény tavaszán robbant be a Bundesligában, stabil kezdő lett a kiesés elleni harcot sikerrel megvívó berlinieknél. A Transfermarkt adatai szerint a hatmillió eurós értékével már most a Hertha hetedik legdrágább futballistája. Saját korosztályában is jól áll, a német U21-es csapatban a negyedik legértékesebb labdarúgó.

Manapság már Németországban sem kérdés, hogy vajon csak azért játszik-e, mert az apja az edzője. Dárdai Pált a tavasszal még többször felbosszantották hasonló, rosszindulatú felvetésekkel, de Márton érett játéka alapjaiban cáfolta meg a kétkedőket. A nyáron Németország egyik legnagyobb lapja, a Bild dicsérte a középső Dárdai fiút, elemzésükben arra a megállapításra jutottak, hogy a jelenlegi idényben ő válhat a Hertha első számú védőjévé, aki a piszkos munka elvégzése mellett, a kiváló rúgótechnikáját kamatoztatva a támadásokhoz is sokat tehet hozzá. 

A Berliner Kurier mostani cikkében pedig úgy fogalmaztak, hogy Dárdai Pál ugyan 61-szer volt magyar válogatott, a fia már eldöntötte, hogy német mezben szeretne futballozni. Ne legyünk naivak, Dárdai Márton csak akkor lesz magyar válogatott, ha a fejlődése egy idő után megtorpan, és végül nem fér majd be a német felnőttválogatottba.

– Egyszerűen csak folytassa azt, amit elkezdett, és maradjon a földön – nyilatkozta a lapnak Dárdai Pál arról, hogy a fia bekerült a német U21-es válogatottba. 

Németország a magyar U21-es együttessel azonos Eb-selejtezőcsoportban szerepel, amelyet eddig négyből négy győzelemmel vezet, s októberben 5-1-re győzte le Gera Zoltán csapatát Szegeden. Az lett volna az igazán pikáns, ha Dárdai Márton a magyarok ellen debütál a német U21 színeiben.

Borítókép: Dárdai Mártont berlini klubtársa üdvözli (Fotó: Edith Geuppert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.