időjárás -4°C Fábián, Sebestyén 2022. January 20.
logo

Aranylabda – Ronaldo kiosztotta a róla hazudó újságírót

Magyar Nemzet
2021.11.30. 00:07
Aranylabda – Ronaldo kiosztotta a róla hazudó újságírót

Cristiano Ronaldo válaszolt Pascal Ferré, a France Football főszerkesztőjének azon állítására, hogy a portugál labdarúgót csak az a cél vezérli, több Aranylabdát szerezzen, mint az immár hétszeres győztes Lionel Messi.

Pascal Ferré, a France Football főszerkesztője egy, a múlt hétvégén adott nyilatkozatával húzta ki a gyufát Cristiano Ronaldónál. 

– Ronaldónak egyetlen ambíciója van, mégpedig, hogy több Aranylabdája legyen a visszavonulásakor, mint Messinek. Ezt ő maga árulta el nekem – állította a francia újságíró, majd hozzátette, a Manchester United futballistája azért nem vesz részt az idei Aranylabda-átadáson, mert karanténba került.

Nos, a gála hétfőn lezajlott, Messit hetedszer is elismerték, míg Ronaldo továbbra is „csak” ötszörös győztes, ezúttal a hatodik helyre került a rangsorban. A 36 éves portugál csillag valóban nem jelent meg a díjátadón, de Instagram-oldalán tagadta Ferré állításait.

Íme a teljes levél:

„Szeretnék reagálni Pascal Ferré múlt heti kijelentéseire, miszerint én elárultam neki, hogy az az egyetlen ambícióm, hogy több Aranylabdám legyen a visszavonulásomkor, mint Lionel Messinek.

Pascal Ferré hazudott, arra használta a nevemet, hogy önmagát és azt a kiadványt népszerűsítse, ahol dolgozik. Elfogadhatatlan, hogy egy ilyen rangos díj odaítéléséért felelős ember így hazudjon, ráadásul ezt egy olyan személlyel szemben tette, aki mindig tisztelte a France Footballt és az Aranylabdát. Ma is hazudott rólam, amikor azt állította, hogy azért nem veszek részt a gálán, mert karanténba kerültem.

Mindig gratulálok a győzteseknek, ami sportemberhez méltó viselkedés, én egész pályafutásom alatt a fair-play szabályait követtem. Soha nem mások ellen, hanem a klubom miatt és magamért nyerek, valamint azokért az emberekért, akik szeretne engem. Nem az a célom, hogy megverjek valakit.

 A legnagyobb ambícióm az, hogy nemzeti és nemzetközi trófeákat nyerjek a klubjaimmal és a válogatottal. A legnagyobb ambícióm az, hogy jó példával járjak azok előtt, akik profi futballisták szeretnének lenni. A legnagyobb ambícióm az, hogy arany betűkkel szerepeljen a nevem a labdarúgás történelemkönyvében.

Zárásként elárulom, hogy én már a Manchester United következő meccsére összpontosítok, illetve arra, hogy a csapattársaimmal és a szurkolókkal mit érhetünk el ebben az idényben. A többi? A többi nem számít..."

Borítókép: Cristiano Ronaldo (Fotó: EPA/MARIO CRUZ)