Kilenc játékossal kezdte, s hattal fejezte be a meccset a Benfica ellenfele

Elképesztő meccset játszottak szombat este a portugál labdarúgó-bajnokságban. A Belenenses a koronavírus-fertőzések miatt csupán kilenc emberrel tudott kiállni a Benfica ellen. Már szünetre kialakult a 0-7-es végeredmény, a második félidőt nem játszották le, mert a hazaiak hat főre fogyatkoztak.

Magyar Nemzet
2021. 11. 27. 23:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szombaton megkapott PCR-tesztek borzasztó eredményt hoztak a portugál első osztályú Belenenses SAD csapatának. Ifistákkal együtt kilenc hadra fogható játékosa maradt a portói együttesnek. Így állt ki a Benfica ellen, cserék nélkül, a tartalékkapus is a mezőnyben szerepelt.

Mondani sem kell, ilyen formában semmi értelme sem volt a mérkőzésnek. A Benfica már szünetig berámolt hét gólt. A második félidőre a Belenenses csupán hét játékossal tért vissza. Majd João Monteiro kapus szimbolikus cselekedetre szánta rá magát: elhajítottí a labdát, majd a pályát elhagyva leült a gyepre. 

A szabályok szerint egy csapatnak legalább hét játékosból kell állnia, a játékvezető nem tehetett mást, mint lefújta a találkozót. A hazai játékosok megtörten hagyták el a pályát, az egyikük sírva fakadt.

A portugál labdarúgás fekete napja – helyi kommentárok egy jellemzik a találkozót. Nem járnak messze az igazságtól.

Borítókép: Árulkodó kézfogás (Fotó: Futebol365.pt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.