Magunkra haragítottuk a házigazdákat, mindhiába

A maximális kilenc szettből állt Magyarország és Ausztrália Davis-kupa-párharca Torinóban, a végén az ausztrálok örülhettek.

Magyar Nemzet
2021. 11. 27. 18:35
Köves Gábor
Köves Gábor 2016 óta vezeti a Davis-kupa válogatottat Fotó: MTI/AP/Antonio Calanni
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy a párharc, úgy az arról döntő páros meccs előtt sem a magyarok számítottak esélyesnek Ausztráliával szemben a Davis-kupa világdöntőjének D csoportjában.

Ráadásul háromórás csatája után a lábát fájlalva sétált az öltözőbe, így Köves Gábor szövetségi kapitány kényszerűségből a Piros Zsombor, Marozsán Fábián duót küldte fel a pályára. A túloldalon az egyes ranglistán a magyaroknál sokkal jobb helyen álló, teljesen friss Alex Bolt és a világ egyik legjobb párosjátékosa, a korábbi Australian Open-győztes és kétszeres ATP-világbajnok, John Peers harcolt a győzelemért.

Az első játszmát egyetlen break döntötte el: Marozsán egyik adogatójátékát 40-0-ról bukta el a magyar kettős.

A második szettben viszont sikerült eljutni a tie breakig, ott pedig két meccslabdát is hárítottak Marozsánék, akik végül 13-11-gyel kiharcolták a döntő játszmát!

Hamar kiderült, hogy a harmadik szettben már el kell vennie a magyar kettősnek az ellenfél adogatását, ugyanis 2:1-nél breakeltek az ausztrálok. Fogadóként még hárítottak egy újabb meccslabdát Pirosék, de a visszabreak nem sikerült.

A magyarok vasárnap 10 órától még kiharcolhatják a továbbjutást, de a csoportgyőzelemhez 3-0-ra kell legyőzni Horvátországot. 2-1-es siker esetén a csoport második helye lenne meg. Az esélyek nagyban függnek attól, hogy Fucsovics Márton pályára tud-e lépni.

Az ausztrálok a győzelem ellenére sem reménykedhetnek a továbbjutásban, hiszen 2-4-es mérkőzésaránnyal aligha férnek be a két legjobb csoportmásodik közé.

A kijátszott kilenc szettel a magyarok és az ausztrálok alaposan megcsúsztatták a programot: a házigazda olaszok Kolumbia elleni párharca csak 19 óra körül kezdődhet el, és bőven belecsúszhat az éjszakába. A másik két helyszín közül Madridban már négy meccs is befejeződött addigra, mire Torinóban a magyarok és az ausztrálok három összecsapása.

Davis-kupa, világdöntő, D csoport

Magyarország–Ausztrália 1-2

Piros Zsombor–John Millman 4:6, 6:4, 6:3

Alex de Minaur–Fucsovics Márton 7:5, 2:6, 7:6

Alex Bolt, John Peers–Piros Zsombor, Marozsán Fábián 6:3, 6:7, 6:3

Borítókép: Köves Gábor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya (Fotó: MTI/AP/Antonio Calanni)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.