Megdöbbentő üzenetek: a halálát kívánták a magyar sportolónak

Párosban négyszer nyert Grand Slam-versenyt Babos Tímea, egyes vélemények szerint azonban szerválni sem tud. Az interneten kapott kritikával talán még nem is lenne gond, azok vállalhatatlan stílusa és fenyegető megfogalmazása azonban túlmegy minden határon, ezért is hozta nyilvánosságra őket a sérüléséből nemrég visszatért teniszező.

Magyar Nemzet
2021. 11. 26. 14:59
BABOS Tmea
Párizs, 2019. május 28. Babos Tímea az ausztrál Priscilla Hon ellen játszik a francia nemzetközi teniszbajnokság nõi egyesének elsõ fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2019. május 28-án. MTI/EPA/Caroline Blumberg Fotó: Caroline Blumberg
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Amióta az eszemet tudom, kapom meccsek után a rosszabbnál rosszabb üzeneteket. Ha nyerek, az a baj, ha épp veszítek, akkor az még nagyobb baj. Szomorú, hogy az embereknek nincsen jobb dolguk, mint másokat kritizáljanak/bántsanak” – ezekkel a szavakkal vezeti fel az Instagram-oldalán közzétett posztját

A 28 éves teniszező képeket is csatolt az írása mellé, amelyeken az látszik, hogy milyen üzenetekkel kell szembesülnie a közösségi médiában. Az interneten elkerülhetetlen, hogy kritikus hangokkal szembesüljön lényegében bárki, aki a nyilvánosság előtt csinál bármit, de ebben az esetben nem is a kritika a legnagyobb gond. A legtöbb – angol nyelvű – üzenet ugyanis messze túllép a jó ízlés határán, ezért néhányat csak a szemléltetés kedvéért idézünk, némi finomítással:

  • „Remélem, meghalsz, és a pokol tüzén égsz el.”
  • „Tanulj meg szerválni, lotyó.”
  • „Kérj ápolást és vonulj vissza, olyan szar vagy."
  • „Szó szerint egy retardált lotyó vagy.”
  • „Lapos mellű lotyó vagy, aki csak arra jó…”

Babos szerint ő már megedződött az évek alatt, nem érdeklik annyira ezek az üzenetek, bár megjegyezte, hogy nem mindig tudja függetleníteni magát tőlük. 

Szerette volna felhívni a figyelmet erre a borzasztó jelenségre, szerinte inkább bátorítani és tisztelni kellene a másikat.

A párosban világklasszis, korábbi világranglista-éllovas magyar teniszező júliusban szenvedett csípősérülést, ami miatt a tokiói olimpiát is kihagyta. Október végén egy kisebb ITF-versenyen tért vissza a pályára, csütörtökön pedig a negyeddöntőben esett ki az olaszországi Ortiseiben zajló, 25 ezer dollár (nyolcmillió forint) összdíjazású kemény pályás női tenisztornán.

Borítókép: Babos Tímea (Fotó: MTI/EPA/Caroline Blumberg)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.