Messi a sarokba szorította az Aranylabdát kiadó France Footballt

A tegnapi Aranylabda-díjátadó sportszerű pillanata volt, amikor a immáron hétszeres győztes Lionel Messi arról kezdett beszélni, hogy Robert Lewandowskinak oda kellene adni a 2020-as elismerést. Mozgalom indulhat az ügyben, amely egyre kínosabb a France Footballnak.

Magyar Nemzet
2021. 11. 30. 8:49
MESSI, Lionel
Prizs, 2021. november 29. Lionel Messi, a Paris Saint-Germain francia labdargklub jtkosa a sznpadra rkezik, hogy tvegye az v legjobb labdargjnak jr Aranylabdt a prizsi Chatelet Sznhzban rendezett djtad nnepsgen 2021. november 29-n. A djat a France Football francia szaklap hagyomnyos venknti vlasztsa alapjn tlik oda. MTI/EPA/Yoan Valat Fotó: Yoan Valat

A tegnapi Aranylabda-díjátadó sportszerű pillanata volt, amikor a immáron hétszeres győztes Lionel Messi arról kezdett beszélni, hogy Robert Lewandowskinak oda kellene adni a 2020-as elismerést. Mozgalom indulhat az ügyben, amely egyre kínosabb a France Footballnak.

– Meg szeretném említeni Robert Lewandowskit, igazi megtiszteltetés volt veled megküzdeni ezért a díjért – kezdődött az idei Aranylabdát kiérdemlő Messi ünnepi beszédének igazán fontos része a kötelező udvariassági körök lefutása után.

– Mindenki tudja és egyetért abban, hogy te voltál a győztes a tavalyi évben. Úgy gondolom, a France Footballnak oda kellene adnia neked a 2020-as Aranylabdát. Megérdemled, hogy neked is legyen otthon egy belőle – intézte szavait a lengyel csatárhoz Messi.

Mint ismert, 2020-ban a díj története során először nem adták ki az Aranylabdát, amit a France Football azzal indokolt, hogy a koronavírus-járvány miatt hetekre, hónapokra leálltak a bajnokságok, így nem lehetett megalapozott végeredményt hirdetni.

Álláspontjuk már akkor is gyenge lábakon állt, hiszen a legtöbb bajnokságot végigjátszottak, és a legfontosabb nemzetközi kupák is lezajlottak. 2020-ban pedig vitathatatlanul Lewandowski volt a legjobb, elképesztő gólmennyiséggel segítette a Bayernt, amely a 2009-es Barcelona után az első csapat lett a világon, amely egy idényen belül az összes lehetséges trófeát begyűjtötte.

Lewandowski ráadásul 2021-ben sem lassított. Ugyan klubjával kevesebb nagy sikert aratott, de például megdöntötte Gerd Müller legendás Bundesliga-gólrekordját egy idényen belül. Korábban volt, hogy Messi sem a trófeákkal, hanem a gólokkal érdemelte ki az Aranylabdát, de a lengyel csatárnak sem a 2020-as trófeák, sem a 2021-es gólok nem hozták meg az elismerést, amelyet idén hetedszerre is az argentin kapott meg.

Messi felhívása, miszerint Lewandowskinak kellene adni a 2020-as Aranylabdát utólag, máris követőkre talált. Az angolok legendája, Gary Lineker, aki 1986-ban második lett a szavazáson, ugyancsak követelte a France Footballtól ezt a gesztust.

– Egyetértek Messivel. Messinek igaza van – írta a Twitteren Lineker. – Adják oda a díjat Lewandowskinak! Olyan egyszerű lenne megtenni. És az lenne a helyes, ha megtennék.

Amikor a díjazott arról beszél, hogy valaki, aki nem kapta meg a díjat, mennyire megérdemelné, és ehhez korábbi vagy jelenlegi sztárok is csatlakoznak, az egyre kínosabbá teszi a France Football tavalyi döntését.

Borítókép: a hétfői Aranylabda-díjátadón (Fotó: MTI/EPA/Yoan Valat)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.