„Nálunk senki sem önző” – megforgatták a kést a PSG-ben

A Bajnokok Ligája szerdai játéknapjának rangadóján a Manchester City hazai pályán 2-1-re legyőzte a Paris Saint-Germaint, s ezzel megszerezte az A csoport első helyét. A mérkőzés utáni reakciókban természetesen a párizsi sztártrió, Messi, Neymar és Mbappé nevei is előkerültek.

Magyar Nemzet
2021. 11. 25. 6:38
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Sok játékosunk van, aki képes segíteni a csapaton. Mindenki jó labdát szeretne adni a másiknak. Nálunk senki sem önző – nyilatkozta az UEFA oldalán a Manchester City győztes gólját jegyző aki ezzel egyrészt a neki önzetlen gólpasszt adó Bernardo Silvát dicsérte, másrészt mintha kicsit a túloldalra is üzent volna a mondataival.

A PSG-t ért legnagyobb kritika ugyanis éppen az, hogy a Messi, Mbappé trió túl sok, három dudás nem fér meg egy csárdában, s ebben a viszonyban olykor bizony az önzőség is tapasztalható.

A kést a Bayern München és a Manchester United korábbi BL-győztes középpályása, Owen Hargreaves forgatta tovább a PSG-ben, aki szakértőként a következőt mondta a találkozó után: – Messi és Neymar úgy hagyhatták el a pályát, hogy azon gondolkodtak, „bárcsak egy olyan csapatban játszanék, mint a City!”. Mestermunkát végeztek a manchesteriek, ráadásul Phil Foden és nélkül.

– Nyomasztó volt az első félidő. Uraltuk a meccset, magasan védekeztünk, labdát szereztünk, fölényben voltunk, mégsem tudtunk gólt szerezni. Aztán miután hátrányba kerültünk, nagyon jól reagáltunk – fogalmazott akinek döntő érdemei voltak a City fordításában. – Pedig egy pillanatra sem érezhettük magunkat biztonságban. Ha területet adsz Messinek, Neymarnak és Mbappénak, pillanatok alatt képesek helyzetet teremteni.

A Cityt irányító Pep Guardiola büszke volt a csapatára: – Tudtuk, hogy a döntetlen is elég lenne, a végén mégis nyertünk. Sorozatban ötödször vagy hatodszor vagyunk ott a nyolcaddöntőben, úgyhogy óriási elismerés és gratuláció a játékosoknak. A PSG mindig veszélyes, amikor nála van a labda a támadó harmadban. A góljuk után tíz percig a földön voltunk, köszönettel tartozunk az embereknek, akik szurkoltak értünk ebben a helyzetben.

A manchesteriek menedzsere külön kitért Bernardo Silva győzelemnek megágyazó gólpasszára: – Amikor a helyes technikáról beszélünk, ez az. A megfelelő tempóban és pillanatban hozta a csapattársát a legjobb helyzetbe a góllövéshez.

Silvának egyébként nem volt rossz passza a meccsen, 47-ből 47-szer jó helyre adta a labdát. Nem csoda, hogy megválasztották a meccs emberének.

A PSG tagjai a vereség ellenére nem voltak vigasztalhatatlanul csalódottak, a továbbjutás kiharcolására helyezték a hangsúlyt azzal, hogy a második helyük biztos egy fordulóval a vége előtt. – A legfontosabb, hogy megvan a továbbjutás – jelentette ki Marquinhos. – Néha az élen végzel, néha második leszel, aztán bízol a szerencsésebb sorsolásban. A City olyan csapat, amelyik szereti tartani a labdát, kihasználva a pálya teljes szélességét. Próbáltuk a feltolt védekezésük ellenére megtartani a labdát, volt is néhány helyzetünk, de jobban kellett volna zárnunk a bekapott gólok előtt.

A párizsiak vezetőedzője, Mauricio Pochettino sem kongatta a vészharangot a vereség miatt: – Elértük a célunkat, ott vagyunk a következő körben. Persze jobb lett volna az első helyen továbbjutni, de erre ezen az estén nem voltunk képesek. A City kiváló csapat. Az első félidő nem volt könnyű nekünk, de a szünet után domináltunk, helyzeteink voltak. Azt gondolom, nem volt szerencsénk, de ettől függetlenül jár az elismerés az ellenfélnek.

A szerdai játéknap eredményeit és a csoportállásokat ITT közöltük.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.