A közönség kifütyülte, Medvegyev olajat öntött a tűzre

Az oroszok 2-0-ra legyőzték Németországot a Davis-kupa elődöntőjében. A világdöntő fő esélyese a fináléban Horvátországgal mérkőzik meg Madridban.

2021. 12. 04. 16:42
Danyiil Medvegyev tenisz Davis-kupa Fotó: Twitter/Davis Cup
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az oroszok, a teljes mezőnyből egyedüli csapatként két top 10-es játékossal, a legfőbb esélyesként érkeztek a Davis-kupa világdöntőjére. A korábbi fordulók alapján Andrej Rubljov tűnt közülük sebezhetőbbnek, aki Feliciano Lópeztől kikapott, de még Elias Ymerrel is alaposan megszenvedett.

Ehhez képest az elődöntő nyitányán Rubljov 6:4, 6:0-val döngölte a földbe Dominik Köpfert. A németeknek így a fordításban kellett reménykedniük, amihez első lépésként Jan-Lennard Struffnak kellett volna legyőznie a US Open-bajnok Danyiil Medvegyevet. (A németek olimpiai bajnoka, Alexander Zverev nem vállalta a szereplést a világdöntőn.)

Medvegyev a korábbi három meccsén egyetlen játszmát sem vesztett a világdöntőn, és Struffnak sem adott sok esélyt. A találkozó valamelyest szorosabban alakult, mint Rubljové, de a 6:4, 6:4-es eredmény miatt sem kell búslakodnia az orosz csapatnak.

Medvegyev sikerét füttykoncert kísérte Madridban, az orosz pedig határozottan megtaposta válaszként a madridi pályát.

A találkozó után Medvegyevnek a megszokott kérdést tették fel, az orosz teniszező azonban a Horvátország elleni finálé esélyeinek latolgatása helyett inkább a közönséget tüzelte tovább.

– A hét fénypontja eddig az volt, amikor Spanyolországot legyőztük Madridban. Annak mindannyian igazán örültünk – utalt vissza Medvegyev a csoportkörre, amikor az oroszok 2-1-es sikerrel búcsúztatták a címvédő spanyolokat. Érdekesség, hogy az oroszok 2-1-es vereséggel is továbbjuthattak volna a két legjobb csoportmásodik egyikeként, de természetesen nem akarták minden áron magukkal vinni a kieséses szakaszba a potenciálisan egyik legkeményebb riválist.

Medvegyev viselkedésével lényegében garantálta, hogy a vasárnapi döntőben a madridi közönség a horvátok pártját fogja majd, és nemcsak a Real Madrid futballistája, Luka Modrić, aki hazája Szerbia elleni elődöntőjét is a helyszínen szurkolta végig.

Persze Medvegyev talán éppen az ellenszelet akarta biztosítani.

– 2019 óta mondom nektek, ha azt akarjátok, hogy veszítsek, támogassatok, ne fütyüljetek ki – forgatta tovább a kést Medvegyev a szurkolókban. Medvegyev két éve jutott először Grand Slam-döntőbe, akkor a US Openen is szinte végig a helyi közönség ellenszenvét élvezte.

Az oroszok idén már megnyerték az ATP-kupát, majd a női csapatok számára kiírt Billie Jean King-kupát is, sőt a Laver-kupa európai sikerében is kulcsszerepet játszottak. Ha vasárnap Medvegyevék érvényesítik a papírformát, meglesz a teljes söprés a csapatversenyek tekintetében.

Borítókép: Danyiil Medvegyev (Forrás: Twitter/Davis Cup)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.