Mázli a köbön: két öngóllal és ajándék tizenegyessel nyert a Honvéd

A Honvéd 3-2-re nyert a Paks vendégeként a labdarúgó NB I 15. fordulójának nyitómérkőzésén. Nem akárhogyan... Két gólját megpattant lövésből – ha akarjuk, öngólból – szerezte, a hajrában a játékvezető a Paksnak nem adott meg egy büntetőt gyanús helyzetben, majd a Honvédnak viszont igen. Persze csak a végeredmény számít, s az, hogy Horváth Ferenc reményei életben maradnak.

Magyar Nemzet
2021. 12. 03. 22:14
null
20211203 labdarugas Paks Kispest Foto:Domotor Csaba Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hamar vezetést szezett a Paks, az 5. percben bombagólt rúgott (1-0).

A 36. percben a Paks kapuja előtt flipperezett a labda, Lukic lövése aztán Windecker lábáról pattant a hálóba (1-1).

A 40. percben Pantelics akasztotta Pappot, a videózás után jogosan megítélt büntetőt Ádám Martin értékesítette magabiztosan, ismét a Paks szerzett vezetést (2-1).

Az első félidő hosszabbításának második percében, annak is a végén Hidi vérszegény lövése Tamás Olivér lábán irányt változtatott, egyenlített a Honvéd (2-2).

A vendégszurkolók mindkét kispesti gól után a következő rigmust skandálták: "Horváth Feriért, Horváth Feriért, küzdjetek a Horváth Feriért!"

A mérkőzés a 93. percben dőlt el. Lukic elcsúszott a 16-osnál, így kínálta fel Lenzsérnek, hogy szabálytalanságot követhessen el vele szemben. Berke játékvezető újabb videózás után meg is ítélte a vitatható 11-est, amit Lukic végzett el, a labda a kapufáról vágódott a hálóba. Ezzel a góllal nyert a Honvéd 3-2-re.

a Paks vezetőedzője higgadtan fogadta a szerencsétlen vereséget.

– Az első félidőben jól játszottunk, a második viszont a Honvédé volt. Túl mélyen védekeztünk, s nem is a labdára irányulóan. Az utolsó gól ugyanúgy VAR-vizsgálat született, mint a mi második gólunk, ez benne van a játékban. Inkább az a furcsa, hogy a Honvéd helyzet nélkül rúgott három gólt.

Bizony így történt. Horváth Ferenc megkönnyebbülten értékelt, hangúlyozva, most visszakaptak valamit a sok balszerencséből, ami az elmúlt fordulókban sújtotta őket.

– Fontos gól volt az utolsó, örülök, hogy a kapufáról ment be, talán most megfordul a szerencsénk – jegyezte meg, ami tőle nem meglepő, hiszen a tréner köztudottan babonás.

S hogy a siker mit jelenthet rá nézve?

– Nem tudom, mit jelent, de a Honvéd szempontjából nagyon fontos volt. Nagyon örülök a három pontnak, mert így megelőztük a tabellán a Paksot – emelte ki.

A győzelemnek köszönhetően a Honvéd vezetőedzője még teljesítheti az ultimátumot, amit – információnk szerint – az utolsó öt fordulóra szabtak neki a klub vezetői.

NB I, 15. forduló:

Péntek:

Paks–Honvéd 2-3 (2-2)

Paks, v.: Berke. Gólszerzők: Ádám (5., 44., a másodikat 11-esből), illetve Lukic (34., 95., a másodikat 11-esből), Tamás O. (45+3., öngól)

Szombat:

Gyirmót–Mezőkövesd 13.00

Ferencváros–Puskás Akadémia 15.30

ZTE–Debrecen 17.30

Vasárnap:

Kisvárda–Fehérvár 13.30

MTK–Újpest 16.00

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.