Nem hiányzott Neymar, Mbappé ismét Messit magasztalja

Szinte tét nélküli meccsekkel zárult a labdarúgó Bajnokok Ligája az A jelű négyesben. De csak szinte. A Manchester City elleni győzelemmel, valamint a Paris Saint-Germain segítségével az RB Leipzig befutott a harmadik helyre, tehát tavasszal az Európa-ligában folytathatja. A PSG Messi és Mbappé két-két góljával 4-1-re verte a Bruggét, Neymar hiánya nem érződött, az ifjú francia ismét a hétszeres aranylabdás társat magasztalja.

Magyar Nemzet
2021. 12. 08. 6:40
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Időben észrevettem a gólom előtt, hogy Stones és Walker között van elég hely, amit ki lehet kihasználni, és szerencsére ez sikerült is – egy beszélt a Manchester City ellen lőtt góljáról. Az akció amúgy kirúgásával indult, a végén a csel is remek munka volt a magyar támadótól.

Szoboszlai a csapata teljesítményét is értékelte:

– Megkérdezhetnénk most magunktól, hogy miért nem tudunk mindig így játszani. Ma este meg akartuk mutatni azt, amit az idei szezonban eddig kevésszer sikerült, vagyis hogy mire vagyunk igazából képesek.

A lipcseiek harmadik helyéhez a PSG győzelme is kellett a Club Brugge ellen. Nos, a párizsiak 4-1-re nyertek Messi és Mbappé két-két góljával, úgy, hogy nem játszott, hiszen még sérült. Mbappé korábban már bírálta a brazilt, amiért önző, nehéz vele együtt játszani, Messire viszont még sohasem panaszkodott, amiért keveset fut, nem először dicsérte az immár hétszeres aranylabdást.

– Ha úgy nézzük tét nélküli mérkőzés volt, de a Bajnokok Ligája az a Bajnokok Ligája. Szerettünk volna örömet szerezni a szurkolóinkat a játékunkkal, és ezt szerencsére meg is tettük. Nagy szükségünk lesz Messire, ahogy a meccseknek egyre inkább nagyobb lesz a tétje. Az ilyen meccsek segítenek neki beilleszkedni a csapatba, és biztos vagyok benne, hogy a következő hetekben egyre jobb formába fog lendülni. Messivel igazán könnyű együtt játszani – nyilatkozta az UEFA honlapjának a francia csatár.

Mauricio Pochettino, a párizsiak trénere is elégedetten értékelt, s igyekezett erőt meríteni abból, hogy a csapata csak második lett a csoportban.

– Ha meg akarjuk nyerni a Bajnokok Ligáját, nem szabad azzal törődnünk, hogy milyen csapatokat kaphatunk ellenfélnek a sorsoláson. Az egyetlen dolog, ami számít, hogy nyertünk, és ott vagyunk a negyeddöntőben. A csapat nagyon lendületesen kezdett, és ezt végig tudta tartani, nagyon örülök. A brüsszeli és a lipcsei döntetlennel nyilvánvalóvá vált, hogy csak a második helyen végzünk egy nagyon kemény csoportban. Összességében elégedett vagyok, várjuk a sorsolást. A Bajnokok Ligájában ezen a szinten már minden ellenfél ellen nehéz lesz. Azt viszont nem tudom, hogy más csapatok félnek-e attól, hogy esetleg minket kapnak.

A többi mérkőzésről ITT olvashat.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. forduló. A csoport:

Paris Saint-Germain–FC Bruges 4-1

RB Leipzig–Manchester City 2-1

A végeredmény: 1. Manchester City 12, 2. Paris Saint-Germain 11, 3. RB Leipzig 7, 4. FC Bruges 4.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.