Nyáron igazolt a PSG-hez, de már a távozását tervezgeti

Georginio Wijnaldum azon töri a fejét, hogyan hagyhatná el a francia labdarúgó-élvonalban szereplő Paris Saint-Germaint. A futballista csak nyáron igazolt az együtteshez, de nem vált kulcsjátékossá új csapatában, ezért külföldi lapértesülések szerint a Premier League-be való visszatérésén gondolkodik.

Magyar Nemzet
2021. 12. 08. 17:52
Paris Saint-Germain vs RB Leipzig
epa09533154 Paris Saint Germain's Georginio Wijnaldum (L) and Leipzig's Tyler Adams (R) in action during the UEFA Champions League group A soccer match between Paris Saint-Germain (PSG) and RB Leipzig in Paris, France, 19 October 2021. EPA/Ian Langsdon Fotó: Ian Langsdon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Georginio Wijnaldum a nyáron a Paris Saint-Germainhoz érkezett fél tucat játékos egyike. Míg az „újak” közül Achraf Hakimi vagy esetében evidenciát jelent, hogy a PSG kezdőcsapatában kap helyet, addig a holland középpályás kevesebb játéklehetőséghez jut, mint azt előzetesen elképzelte, ezért már hetek óta azon töri a fejét, hogy visszatérne a Premier League-be.

Az Express beszámolója szerint a játékos azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy már januárban klubot és bajnokságot váltson. Ugyanakkor októberben még azt nyilatkozta, hogy bár nem elégedett párizsi helyzetével, eltökélt, hogy megküzdjön a több játéklehetőségért.

– Nem mondhatom, hogy teljesen boldog lennék, mert a helyzet nem olyan, mint amit reméltem, de ilyen a futball. Egy harcos vagyok, pozitívnak kell maradnom és keményen dolgoznom, hogy változtassak a helyzetemen, amit egyébként muszáj megtanulnom kezelni. Sokat játszottam az elmúlt években, mindig fitt voltam, szóval a mostani szituáció teljesen más. Nagyon szerettem volna megtenni ezt a lépést, és aztán ez történik velem. Rendkívül nehéz ez nekem – ismerte el Wijnaldum.

A 31 éves futballista hat évet töltött el az angol élvonalban, előbb a Newcastle, majd a Liverpool játékosaként. Utóbbival megnyerte a bajnokságot (2019/2020), valamint a Bajnokok Ligáját (2018/19) is, mielőtt szerződése lejártával ingyen a francia fővárosba igazolt volna. 

Azonban várhatóan nem korábbi sikerei helyszínére, hanem a Newcastle-hez térne vissza, ahol mindössze egy idényt töltött el, negyven találkozón tizenegy gólt jegyzett. A Szarkáknak nagy szükségük lenne a csapatuk megerősítésére, hiszen a Premier League-ben mindössze kiesőpozícióban, mindössze a tizenkilencedik helyen állnak. A pénz nem jelenthet majd nekik gondot, mivel októberben tulajdonosváltáson esett át a Newcastle, és azóta a világ leggazdagabb futballklubja címet birtokolja.

Borítókép: Georginio Wijnaldum (balra) és Tyler Adams a Paris Saint-Germain–RB Leipzig Bajnokok Ligája-mérkőzésen (Fotó: EPA/Ian Langsdon)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.