A Hertha meghátrált a távozófélben lévő kis Dárdai ügyében

Amióta nem Dárdai Pál irányítja a Herthát, először kapott játéklehetőséget Dárdai Márton, aki a Bayern München ellen rögtön a kezdőbe került a Bundesliga 20. fordulójának záró meccsén. Ő sem tudott segíteni, az első gólnál hibázott, 4-1-re nyertek a bajorok.

Magyar Nemzet
2022. 01. 23. 19:26
firo : 23.01.2022, Fuvuball, 1.Bundesliga, season 2021/2022, Hertha BSC Berlin - FC Bayern Mvºnchen
firo : 01/23/2022, Fuvuball, 1.Bundesliga, season 2021/2022, Hertha BSC Berlin - FC Bayern Mvºnchen Serge GNABRY, Bayern versus Marton DARDAI, Hertha right (Photo by Sebastian El-Saqqa / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: Europress/AFP/Sebastian El-Saqqa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A héten megjelent hírek arról szóltak, hogy Dárdai Márton az idény végéig a svájci FC Baselhez kerülhet kölcsönbe, mivel az édesapja helyére november végén kinevezett Tayfun Korkut vezetőedző nem számol vele, jelesül eddig egy perc játéklehetőséget sem adott a korábban már kezdőnek számító 19 éves védőnek.

Korkut eddig hét bajnokin irányította a Herthát, amelyből hármon Dárdai sérülés miatt eleve nem játszhatott, a többin a kispadon ült. Mindenesetre a Basel valóban érdeklődött a játékos iránt, de a Hertha a jelek szerint megijedt, hogy elveszítheti egyik legnagyobb értékét (a keret hatodik legdrágábbnak tartott futballistáját). 

Sajtóhírek szerint Dárdai szerződésében hatmillió euró körüli kivásárlási ár szerepel, amelyet több Bundesliga-klub, többek közt a Bayer Leverkusen és az Eintracht Frankfurt is kifizethet érte.

Dárdai németországi megítélése egészen jó, miután tavaly tavasszal a bennmaradást kiharcoló Hertha egyik legjobbja volt, a berlini szurkolók megválasztották az év játékosának. A védő nemrég bekerült a német U21-es válogatottba is.

Talán a Basel-féle átigazolási ügy is kellett ahhoz, hogy Tayfun Korkut – feltételezhetően némi nyomásra – megadja a lehetőséget Dárdainak, az edző már a meccs előtt is tagadta, hogy bármi gondja lenne a védővel. – Semmi nem szól ellene, meg fogja kapni a lehetőséget – nyilatkozta a török szakember a bajorok elleni meccset felvezető sajtótájékoztatón.

S láss csodát, Dárdai Márton ott volt a kezdőben a Bayern München ellen.

Dárdai Márton Serge Gnabry ellen küzd a labdáért. Fotó: Sebastian El-Saqqa

Ezzel azonban nem oldódtak meg a Hertha védelmi problémái (az utolsó helyezett Greuther Fürth után a berliniek kapták a legtöbb gólt a Bundesliga-idényben). Már a második percben megszerezte a vezetést a Bayernnek Corentin Tolisso, ám ezt még megúszták a hazaiak, les miatt visszavonták a találatot.

Tolisso azonban nem hagyta annyiban, a 25. percben egy újabb beadás után újra a kapuba lőtt, ezúttal szabályosan, vezetett a Bayern. A berlinieknek külön fájó lehetett, hogy a francia két hazai védőt vert meg a gól előtt, és az egyik lefagyó bekk épp Dárdai Márton volt.

A félidő előtt, a 45. percben már 2-0-ra nőtt a bajor előny, újra egy beadást nem tudott kezelni a Hertha-védelem, ezúttal szabadrúgás után érkezett középre a labda, pedig viszonylag szabadon lőhetett a kapuba.

Az 58. percben hármat cserélt egyszerre a Hertha, ekkor Dárdait is lehozta a pályáról Korkut edző. Ezután mégis tovább ásta a saját sírját a berlini alakulat: a 75. percben Schwolow kapus lényegében gólpasszt adott az ellenfélnél futballozó Leroy Sanénak, a Bayern támadójának nem volt nehéz dolga, az üres kapuba lőhetett.

Ezzel eldőlt a meccs, de még nem volt vége: Gnabry találata előbb 4-0-ra növelte a vendégelőnyt, majd Ekkelenkamp mentette a Hertha becsületét a szépítő találattal, a lezárás pedig Sanéé lehetett volna egy szépségdíjas átlövéssel, de ezt a gólt visszavonták.

Hertha–Bayern 1-4, a berliniek a 13. helyen állnak, de mindössze három pontra az osztályozós helytől, a müncheniek pedig továbbra is hat ponttal vezetik a bajnokságot a Dortmund előtt.

Borítókép: Dárdai Márton a Bayern támadóját, Serge Gnabryt igyekszik szerelni (Fotó: Europress/AFP/Sebastian El-Saqqa )

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.