A Leipzig hivatalos oldala hősként ünnepelte Gulácsi Pétert

Idei második meccsét is megnyerte az RB Leipzig a Bundesligában, miután a 19. fordulóban 2-0-ra felülmúlta idegenben a Stuttgartot. Ehhez a csapat magyar kapusa, Gulácsi Péter nagyszerű teljesítménye is kellett.

Magyar Nemzet
2022. 01. 15. 17:28
Gulácsi
Club Brugge's Belgian midfielder Mats Rits (hidden) scores the 1-2 gaol past Leipzig's Hungarian goalkeeper Peter Gulacsi (R) during the UEFA Champions League Group A football match RB Leipzig v Club Brugge in Leipzig, eastern Germany, on September 28, 2021. (Photo by Odd ANDERSEN / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába dicsérte Domenico Tedesco a legutóbbi, Mainz elleni győztes meccs után a gólt és gólpasszt jegyző Szoboszlai Dominiket, az RB Leipzig edzője ezúttal kényszerű okból kihagyta a kezdőből a 21 éves középpályást a Stuttgart otthonában, ugyanis a magyar játékos a bemelegítésnél megsérült. Pedig Szoboszlainak igazán szép emlékei vannak ez ellenfélről, augusztusban a svábok ellen szerezte az első Bundesliga-góljait, mindjárt kettőt is.

Így is volt két magyar a Leipzig kezdőjében, a csapatkapitány a kapuban, a védelemben kapott helyet. Gulácsinak főszerep jutott, a második félidőben három óriási védést is bemutatott. Először az 56. percben, amikor egy beadás után Kalajdzic közeli fejesét reflexmozdulattal védte. A Leipzig hivatalos Twitter-oldala nem mulasztott el hálálkodni a hőssé avatott magyar kapusnak:

 

Utána folytatódott a Gulácsi-show, a 63. percben Mangala bombáját védte látványos mozdulattal, majd négy perccel később egy stuttgarti szabadrúgás után Anton léc alá tartó fejesét hatástalanította nem kevésbé látványos robinzonáddal.

Nagyon kellettek ezek a bravúrok a Leipzignek, amely a 20. percben André Silva tizenegyesgóljával előnybe került, de mint az látszik, ez könnyen elolvadhatott volna Gulácsi remek teljesítménye nélkül.

A 70. percben aztán eldöntötte a meccset Tedesco csapata, amely egy gyors kontra végén Christopher Nkunku higgadt csele, majd lövése után már 2-0-s előnyre tett szert. Ez ki is tartott a végéig, a Leipzig remekül, két győzelemmel kezdte az évet, s a kilencedik helyről kettőt előrelépve lassan csatlakozik az élmezőnyhöz.

Nkunku gólja:

 

Szoboszlai a sérülés miatt csereként sem kapott lehetőséget, Orbán viszont, Gulácsihoz hasonlóan, végig a pályán maradt.

Sima, 4-0-s győzelmet aratott az éllovas Bayern München a Köln otthonában. A bajorok a múlt héten rengeteg koronavírus-fertőzött játékos nélkülözése miatt ismeretlen tiniket is bevetettek a Mönchengladbach ellen, aminek 2-1-es vereség lett a vége, de hamar összekapta magát Julian Nagelsmann csapata.

Kölnben már a kilencedik percben megkezdte a gólgyártást, a lengyel csatár végül három találatig jutott, mellett Corentin Tolisso szerezte a bajorok negyedik találatát. Ennyit számít, hogy a münchenieknek már „csak” nyolc hiányzójuk volt.

A Mainz a decemberi műtétje után meg nem bevethető nélkül 1-0-ra legyőzte a Bochumot, a Hertha pedig 0-0-s döntetlent ért el a Wolfsburg otthonában. A berlinieknél Dárdai Márton végig a kispadon ült, a november végén kinevezett új vezetőedzőtől, Tayfun Korkuttól egyelőre nem kapott lehetőséget. 

Borítókép: Gulácsi Péter egy korábbi meccsen (AFP/Odd Andersen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.